Fisk og skaldyr

Østers med kalvetatar, kapers og skalotteløg

Østers er en fantastisk forret at servere for dine middagsgæster. Det er nemt og hurtigt at tilberede, og så smager det skønt.
af Helle Brønnum Carlsen Louise Beck Brønnum / Foto fra kogebogen Sæson 21.08.2018

Indtil 1980 kunne man kun købe limfjordsøsters i Danmark. Siden hen kom engelske til og i dag kan du også købe irske og franske østers herhjemme.

Nogle af verdens bedste østers kommer fra Frankrig og kaldes Gillardeau-østers. De produceres i det vestlige Frankrig, men kan købes herhjemme hos udvalgte fiskehandlere.

Vær opmærksom på, at det ikke nøvendigvis behøver at være disse østers, man bruger til denne ret.

PRØV OGSÅ: Video: Sådan åbner du en østers

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Opskrift på østers med kalvetatar, 
kapers og røde skalotteløg

Antal: 6 stk.

Det skal du bruge til at lave østers med kalvetatar, kapers og skalotteløg:

  • 6 store bretagneøsters, fx gillardeau
  • 100 g kalvetatar
  • 1 rødt skalotteløg
  • 2 tsk. saltede kapers
  • 1 tsk. lys vineddike

Sådan laver du østers med kalvetatar, kapers og skalotteløg:

  1. Åbn østersene, og tag kødet ud af skallerne.
  2. Si væden ned i en skål.
  3. Læg en lille skefuld tatar i hver af østersskallerne, og læg østers over.
  4. Pil og hak skalotteløget, vend det med østerslagen, saltede kapers og lidt vineddike.
  5. Hæld blandingen over inden servering.

PRØV OGSÅ: Østers med pære og peberrod

10 lækre forretter med fisk og skaldyr