Mad

Orangeglaserede gulerødder med svinemørbrad i sprødt salviedrys

Rodfrugter kan meget andet end at blive bagt i ovnen – her er de brugt i en fantastisk hovedret!
af Anita Klemensen, Foto: Anders Schønnemann 9.03.2010

1 kg svinemørbrad
Lidt olie
Lidt smør
Gulerodspuré:
6 store gulerødder
1 dl vand
25 g saltet smør
Orangeglaserede gulerødder:
12 små gulerødder
Saft af 2 appelsiner
25 g saltet smør

Salviedrys:
10 hasselnødder
½ dl rasp
Skal af 1 citron
20 salvieblade
1 lille tsk. salt

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Afpuds fileten helt fri for fedt og sener og del den på den lange led, så du får 2 tynde filetstykker. Rist dem på en varm pande i olie, til de er brunet godt på begge sider. Tilsæt en klat smør og lad det bruse af. Tag fileterne af panden, læg dem i et ovnfast fad og steg dem færdige i ovnen ved 170°, først i 8 minutter, lad dem hvile i 10 minutter, og steg dem til sidst i 10 minutter inden servering. Lad kødet hvile 5 minutter, inden det skæres. Ønskes kødet ikke rosa, skal det have yderligere 6-8 minutter i ovnen.

Skræl gulerødderne til pureen og skær dem i 2 cm tykke skiver. Damp dem møre i vandet og dræn dem let. Blend gulerødderne sammen med smørret og smag til med salt. Skrab de 12 små gulerødder. Kog appelsinsaft en ind til det halve, kom gulerødder og smør i appelsinsaft en og lad dem blive let møre, mens de glaserer i saft en. Drys med salt.

Hak hasselnødderne fint, bland dem med raspen og rist det let gyldent i ovnen på en bageplade med bagepapir. Skræl citronen, og tør skallen sprød sammen med salvien i ovnen ved 50°. Vend/smuldr citronskal og salvie i nøddeblandingen sammen med salt. Skær kødet i ønskede stykker og vend det i salviedrysset. Anret puré og glaserede gulerødder på tallerkener sammen med kødet og hæld til sidst lidt af glaser-væsken over som sauce.