Fisk og skaldyr

Rødtunge i tartelet med jomfruhummer

Opskrifter fra Brøndums Hotel i Skagen
af Hanna Holm, Foto: Fintan Damgaard 28.08.2008

(4 personer)

1 plade butterdej
1 stk. æggeblomme
1 citron
½ kg spinat
1 skalotteløg
12 rødtungefileter
8 rå pillede jomfruhummerhaler
2 dl jomfruhummerfond
150 g koldt smør


Stik butterdejen ud i cirkler på 10 cm. Pensl med æggeblomme og bag dem ved 175° i 15 min. Pluk spinaten fra stænglen, skyl grundigt og lad den dryppe af i en sigte. Pil skalotteløget og hak det fint. Sauter løgene i lidt smør og tilsæt spinatbladene. varm dem til de falder sammen, smag til med salt og peber og lad det hele dryppe af i en sigte igen. Læg rødtungefileterne tre og tre på en bageplade, så de lige overlapper hinanden på den tynde side. Krydr med salt og peber og lidt citron og bag dem i ovnen i 7 min. ved 165°. Kog fonden ned til en tredjedel og pisk det kolde smør i. Pisk til alt smørret er smeltet og blend saucen. Svits jomfruhummerhalerne på en varm pande med lidt smør. Flæk butterdejspladerne og anret bunden på en tallerken med spinat, derefter fisk og butterdejslåget til slut. Pynt med jomfruhummerhalerne og hæld saucen omkring.

Se andre opskrifter:

Fiskesuppe a la Madam Brøndum

Crème Brulée