Grønt

Bernaisesauce

En bearnaisesauce kræver lidt tålmodighed, men denne opskrift er supernem og alle anstrengelserne værd.
af Francis Cardenau fra Le Sommelier og Nikolaj Brøndsted fra MASH Foto: Electrolux 29.05.2013

I samarbejde med Elektrolux har vi fået en opskrift på en lækker bernaisesauce. Opskriften på denne bernaisesauce er udviklet af Francis Cardenau fra Le Sommelier og Nikolaj Brøndsted fra MASH for Electrolux ved hjælp af stavblenderen UltraMix/PRO.

Bernaisesauce til 6-8 personer

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

600 g usaltet smør
150 g pasteuriserede æggeblommer
30 g hvidvinseddike
salt
chilipulver
estragon

Bernaisesauce - sådan gør du:

Varm langsomt smørret op til det smelter, og hæld det herefter gennem en finmasket si, så det bliver helt klart. Kom æggeblommer og eddike i en skål, og sæt skålen over et varmt vandbad. Blend æggeblommer og eddike med stavblender til en tyk creme, med Electrolux UltraMix/PRO ved medium hastighed tager det ca.10 min. Tag skålen af vandbadet, og hæld langsomt det klarede, lune smør i, mens du forsigtigt pisker de to blandinger sammen ved hjælp af UltraMix/PRO-stavblenderen monteret med piskerisene. Smag din bernaisesauce til med salt, chilipulver og hakket estragon for at få den bedste bernaisesauce.

TIP: Bernaisesauce er en klassiker til et godt stykke oksekød. Men også til kylling, retter med kartofler, pommes frites eller lignende, er bernaisesauce oplagt. Det kan aldrig i forhold til det smagsmæssige, at servere bernaisesauce!

Få også opskriften på en gratinerede blåmuslinger, udviklet af Francis Cardenau i samarbejde med Electrolux.

Om Francis Cardenau
Kokken Francis Cardenau fra Le Sommelier sværger til stavblenderen som et hurtigt og effektivt redskab i køkkenet. Franskfødte Cardenau er også dommer ved kokkekonkurrencer og kendt fra TV2's madprogram Cecilie og madklubben.

Få mere info om stavblenderen på www.electrolux.com