Grønt

Blommer

De allerbedste blommer er de danske blommer, nyplukkede og lige til at spise. Lær mere om blommer her og få skønne opskrifter med blommer.
af Redaktionen 16.08.2012

Blommer findes i mange forskellige størrelser og farver alt efter sort. Blommer kan være store og runde eller mindre og mere ovale. Farven kan gul, rød eller blålilla. Skrællen er en smule bitter, men kan sagtens spises, mens kødet er saftigt og sødt eller syrligt alt efter sort og modenhed.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Opskrifter med blommer

Crema Catalana med blommekompot

Efterårssalat med bagte blommer og kastanjer

De mest almindelige blommesorter i Danmark er bl.a. Opal, som er en middelstor, rund, blomme med rød/blålig farve, Kirkes, som er en stor, rund, blå blomme, og Reine Claude, som er en middelstor, oval, rødbrun blomme.

Vidste du…
At blommer botanisk set er i familie med mandler? Blommestenen minder om en mandel, og hvis du koger stenen med, når du fx laver blommemarmelade, tilfører stenen en fin mandelsmag til blommemarmeladen.

Anvendelse
Spis dine blommer nyplukkede fra træet (hvis du er så heldig at have sådan et), kog blommerne til marmelade, steg dem som tilbehør til vildt eller brug dine blommer i lækker tærte eller crumble.

Sæson
August-oktober