Se også
Salat
Cæsar salat med hjemmelavet dressing
Man kan efterhånden købe mange præfabrikerede cæsardressinger, men en hjemmelavet smager nu bedst til cæsar salat. Få opskriften på både salat og dressing her.
af Mai Knauer
27.05.2013
Foto: Maria Nørregaard.
Salat med kylling går man aldrig galt i byen med - sprødt, lækkert og utroligt velsmagende med en dressing til! I denne opskrift på cæsar salat har vi brugt perlehønebryst, da det emmer af gæstemad, men du kan også sagtens bruge almindelig kyllingebryst.
4 personer
Ingredienser
- 4 perlehønebryster med skind og ben
- Olivenolie
- Salt og peber
Dressing
- 75 g parmesan
- 1 fed hvidløg
- 3 pasteuriserede æggeblommer
- 2 spsk. citronsaft
- 1 spsk. sherryeddike
- 3-4 ansjosfileter i olie
- 1 dl smagsneutral olie (fx vindruekerneolie)
- 1 dl olivenolie
Desuden
- 1 stort romainesalat, plukket i blade
- 1 pakke brødcroutoner
- Ca. 80 g høvlet parmesan
Sådan laver du cæsarsalat
- Krydr perlehønebrysterne med salt og peber, og steg dem på en grillpande med lidt olivenolie i ca. 15 minutter. Husk, at brysterne skal være gennemstegte. Du kan også stege dem i ovnen ved 200° varmeluft i ca. 15 minutter.
- Skær parmesanen i grove stykker, og kom den i en foodprocessor sammen med hvidløg, æggeblommer, citronsaft, sherryeddike og ansjosfileter, og blend ved højeste fart, til massen er jævn.
- Bland de 2 olier sammen, og mens foodprocessoren kører, hælder du dem i ostemassen i en tynd stråle, til al olien er brugt, og du har en cremet dressing.
- Fordel nu romainesalaten på 4 tallerkener sammen med brødcroutoner og høvlet parmesan.
- Fordel dressingen oven på din cæsar salat, og læg et perlehønebryst øverst.