Antal:
4 personer
Det skal du bruge:
4 perlehønebryster med skind og ben
Olivenolie
Salt og peber
Dressing
75 g parmesan
1 fed hvidløg
3 pasteuriserede æggeblommer
2 spsk. citronsaft
1 spsk. sherryeddike
3-4 ansjosfileter i olie
1 dl smagsneutral olie (fx vindruekerneolie)
1 dl olivenolie
Desuden
1 stort romainesalat, plukket i blade
1 pakke brødcroutoner
Ca. 80 g høvlet parmesan
Salat med kylling går man aldrig galt i byen med - sprødt, lækkert og utroligt velsmagende med en dressing til! I denne opskrift på cæsar salat har vi brugt perlehønebryst, da det emmer af gæstemad, men du kan også sagtens bruge almindelig kyllingebryst.
Prøv også: 3 nemme salater til madpakken
Sådan gør du:
- Krydr perlehønebrysterne med salt og peber, og steg dem på en grillpande med lidt olivenolie i ca. 15 minutter. Husk, at brysterne skal være gennemstegte. Du kan også stege dem i ovnen ved 200° varmeluft i ca. 15 minutter.
- Skær parmesanen i grove stykker, og kom den i en foodprocessor sammen med hvidløg, æggeblommer, citronsaft, sherryeddike og ansjosfileter, og blend ved højeste fart, til massen er jævn.
- Bland de 2 olier sammen, og mens foodprocessoren kører, hælder du dem i ostemassen i en tynd stråle, til al olien er brugt, og du har en cremet dressing.
- Fordel nu romainesalaten på 4 tallerkener sammen med brødcroutoner og høvlet parmesan.
- Fordel dressingen oven på din cæsar salat, og læg et perlehønebryst øverst.