Grønt

Guide til ovntørrede tomater

Er du vild med tomater? Prøv at ovntørre dine tomater og lav en lækker smagsforstærker til dine yndlingsretter.
af Eilen Anthoniussen / Foto: Anders Schønnemann 5.09.2014

Tomatsæsonen er ved at være slut, og du har måske nydt de lækre friskplukkede tomater over sommeren? Er du vild med tomater, er der ingen grund til at græde over endt tomatsæson. Står du med et stort lager af tomater, kan du nemt lave lækre smagsforstærkere af tørrede tomater til salater, gryderetter eller ovnretter.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Romkugler uden sukker!

Ovntørrede tomater er supernemme at lave, og du kan i virkeligheden tilsætte præcis de krydderurter, som du godt kan lide. Prøv for eksempel ovntørrede tomater med hakket rosmarin drysset hen over - det smager fortryllende.

Sådan gør du:

• Halver tomaterne, og drys dem med salt.
• Stil dem i ovnen ved 50-75° i adskillige timer. Lad lågen være lidt på klem, så vandet kan slippe ud. Brug endelig ikke højere temperatur, da det vil få tomaterne til at karamellisere.
• Kom de ovntørrede tomater på glas og dæk dem med olie, hvis du ikke vil bruge dem med det samme.

Læs også: Sylteopskrifter til sensommeren!

Ovntørrede tomater er en af de opskrifter, hvor du kan lege med krydderier, intensitet og smag. Prøv for eksempel at lave kryddersalt med dine yndlingskrydderier, og brug dem i dine yndlingsretter eller glæd en ven med dine hjemmelavede delikatesser.

Læs også: Tørrede tomater op grillet brød!