Kartoffelsalat i verdensklasse
Kartoffelsalat er perfekt sommermad. Du kan lave den i god tid og tage den med ud i haven, i parken eller på picnic. Den helt klassiske kartoffelsalat skal selvfølgelig laves med purløg, rygeost og radiser, men her får du også to andre versioner, som smager skønt til fisk, grillmad og for sig selv.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Find flere opskrifter på kartoffelsalat og kartoffelnydelser her!
#1: Moderne kartoffelsalat med fjordrejer
Denne kartoffelsalat er med rejer og egner sig perfekt til forret eller som en let frokost. Den er smuk at se på, og hvis du også vil gøre den let at transportere, kan du lave den i flotte sylteglas.
Opskrift på kartoffelsalat med fjordrejer
Antal personer: 4
Det skal du bruge:
- 300 g nye kartofler
- 2-3 timiankviste
- 200 g kogte rejer
- 4 skiver rugbrød
Sennepscreme:
- 2 dl cremefraiche 9 % (eller ricotta)
- 1-2 tsk dijonsennep
- 1 spsk citronsaft
- salt og friskkværnet peber
- ¼ bundt purløg
- ¼ bundt dild
- 1 lille bakke karse
Sådan laver du kartoffelsalat med fjordrejer:
- Skrub kartoflerne, og kog dem møre i en gryde med letsaltet vand og timiankviste. Afkøl kartoflerne, og skær dem i skiver.
- Sennepscreme: Rør cremefraiche sammen med sennep og citronsaft, og smag til med salt og peber. Hak purløg og dild groft, og klip karsen. Tag lidt af krydderurterne fra til pynt, og vend resten i dressingen.
- Fordel kartoffelskiverne i 4 glas, og hæld ca. 1 spsk dressing over dem. Top med rejer, og pynt med krydderurter.
Prøv også: Kartoffelpizza med mascapone og rosmarin
#2: Klassisk kartoffelsalat
Purløg, radiser og rygeost er hovedingredienserne i den klassiske kartoffelsalat, og det er årsagen til, at retten er blevet så populær. Spis den sammen med saftigt kød, frikadeller eller endda som frokostret med et stykke rugbrød.
Opskrift på klassisk kartoffelsalat:
Antal personer: 2
Det skal du bruge til klassisk kartoffelsalat:
- 175 g rygeost
- 150 g yoghurt
- salt og peber
- 400 g kolde kogte kartofler i mundrette stykker
- 1 bundt purløg, hakket
- 1 bundt radiser i tynde skiver
- ½ agurk i terninger
Sådan laver du klassisk kartoffelsalat:
- Rør rygeost og yoghurt sammen, og smag til med salt og peber. Vend kartofler, purløg, radiser og agurk med dressingen, og smag til. Servér straks.
Prøv også: Grydebrød med kartoffel
#3: Sprød kartoffelsalat
Den her version af den klassiske salat indeholder spidskål, der gør den sprød og lidt sundere. Hvis du vil have den helt sunde kartoffelsalat, kan du bytte piskefløden ud med skyr og droppe sukkeret.
Opskrift på sprød kartoffelsalat med mormordressing
Antal personer: 4
Sådan laver du sprød kartoffelsalat:
- 650 g nye kartofler
- ½ spidskål
- 1 bundt radiser
- 1 bundt dild
Mormordressing:
- 1½ dl piskefløde
- 1 spsk sukker
- saft af 1 citron
- salt og friskkværnet peber
Til servering:
- 1 citron skåret i både
Sådan laver du sprød kartoffelsalat:
- Skrub kartoflerne, og læg dem i en gryde med letsaltet vand, der lige netop dækker. Kog dem i 7-8 minutter, sluk for varmen, og lad kartoflerne trække i vandet i 8 minutter. Hæld vandet fra, afkøl kartoflerne, og skær dem i tykke skiver.
- Snit spidskålen fint. Rens radiserne, og skær dem i tynde skiver. Hak dilden groft.
- Mormordressing: Rør fløde, sukker og citronsaft sammen, og lad det stå lidt, til fløden tykner. Smag til med salt og peber. Vend dressingen sammen med kartofler, spidskål, radiser og dild, og lad kartoffelsalaten trække.