Grønt

Krydret gulerodssuppe med basilikum

Prøv en krydret gulerodsuppe med basilikum, kikærter ristet med spidskommen og yoghurt til.
af Mikkel Karstad / Foto: Anders Schønnemann 30.01.2019

Den orange gulerod blev i 1800-tallet populær i Danmark og har været det lige siden.

Guleroden er god for dig og dit helbred, og så kan den også bruges i mange forskellige kombinationer. Derfor er det ikke svært at forstå, at den flittigt har været brugt igennem tiden.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

I denne opskrift bliver guleroden brugt som hovedråvare, hvilket både er med til at gavne dit helbred og dine smagsløg.

SE OGSÅ: Sund kartoffelporresuppe med porre ala Jamie Oliver

Krydret gulerodssuppe med 
basilikum

Antal: 4 personer

Det skal du bruge for at lave krydret gulerodssuppe med basilikum

  • 50 g tørrede kikærter
  • 500 g gulerødder
  • 1 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. chilipulver
  • 1 stjerneanis
  • 1 stilk frisk rosmarin
  • 1 usprøjtet appelsin
  • 1 liter vand
  • ½ dl piskefløde
  • 1 usprøjtet citron
  • Salt og friskkværnet peber
  • 2 dl græsk yoghurt 10 %
  • ½ dåse kikærter
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 håndfuld frisk basilikum

Sådan laver du gulerodsuppe med basilikum

  1. Sæt kikærterne i blød i koldt vand i 1 døgn.
  2. Læg kikærterne i en gryde, hæld rent vand over dem, og bring gryden i kog.
  3. Kog kikærterne i 40-45 minutter, til de er møre.
  4. Skræl gulerødderne, pil skalotteløget og hvidløget, og hak det hele i mindre stykker.
  5. Kom halvdelen af olien i en gryde, tilsæt løg, hvidløg, chili og stjerneanis, og lad det sautere lidt.
  6. Tilsæt gulerødder og rosmarin, og lad det sautere i 4-5 minutter, til gulerødderne begynder at tage lidt farve.
  7. Riv skallen af appelsinen, og pres saften. Hæld begge dele samt vandet i gryden.
  8. Bring blandingen i kog, og lad suppen koge i 15-20 minutter, til gulerødderne er møre og stadig har lidt af sin friskhed i smagen tilbage.
  9. Tag rosmarinkvisten op af suppen, tilsæt fløden, og lad suppen koge i yderligere 2 minutter.
  10. Blend suppen helt glat.
  11. Riv skallen af citronen fint, og pres saften.
  12. Smag til med salt, friskkværnet peber og lidt citronsaft.
  13. Rør yoghurten med citronskal, salt og friskkværnet peber, og lad den trække i 5 minutter.
  14. Rist kikærterne i lidt af olien på en pande, så de bliver sprøde.
  15. 
Krydr med salt og friskkværnet peber, spidskommen og basilikumblade.

SE OGSÅ: Tomatsuppe med sprødt ostebrød

Ved servering

  1. Anret den varme suppe i skåle med en god klat yoghurt, ristede kikærter og basilikum på toppen.
  2. Dryp med resten af olivenolien.