Grønt
Grønt
Krydret gulerodssuppe med basilikum
Prøv en krydret gulerodsuppe med basilikum, kikærter ristet med spidskommen og yoghurt til.
af Mikkel Karstad / Foto: Anders Schønnemann
30.01.2019
Den orange gulerod blev i 1800-tallet populær i Danmark og har været det lige siden.
Guleroden er god for dig og dit helbred, og så kan den også bruges i mange forskellige kombinationer. Derfor er det ikke svært at forstå, at den flittigt har været brugt igennem tiden.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
I denne opskrift bliver guleroden brugt som hovedråvare, hvilket både er med til at gavne dit helbred og dine smagsløg.
SE OGSÅ: Sund kartoffelporresuppe med porre ala Jamie Oliver
Krydret gulerodssuppe med basilikum
Antal: 4 personer
Det skal du bruge for at lave krydret gulerodssuppe med basilikum
- 50 g tørrede kikærter
- 500 g gulerødder
- 1 skalotteløg
- 1 fed hvidløg
- 4 spsk. olivenolie
- 1 tsk. chilipulver
- 1 stjerneanis
- 1 stilk frisk rosmarin
- 1 usprøjtet appelsin
- 1 liter vand
- ½ dl piskefløde
- 1 usprøjtet citron
- Salt og friskkværnet peber
- 2 dl græsk yoghurt 10 %
- ½ dåse kikærter
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 1 håndfuld frisk basilikum
Sådan laver du gulerodsuppe med basilikum
- Sæt kikærterne i blød i koldt vand i 1 døgn.
- Læg kikærterne i en gryde, hæld rent vand over dem, og bring gryden i kog.
- Kog kikærterne i 40-45 minutter, til de er møre.
- Skræl gulerødderne, pil skalotteløget og hvidløget, og hak det hele i mindre stykker.
- Kom halvdelen af olien i en gryde, tilsæt løg, hvidløg, chili og stjerneanis, og lad det sautere lidt.
- Tilsæt gulerødder og rosmarin, og lad det sautere i 4-5 minutter, til gulerødderne begynder at tage lidt farve.
- Riv skallen af appelsinen, og pres saften. Hæld begge dele samt vandet i gryden.
- Bring blandingen i kog, og lad suppen koge i 15-20 minutter, til gulerødderne er møre og stadig har lidt af sin friskhed i smagen tilbage.
- Tag rosmarinkvisten op af suppen, tilsæt fløden, og lad suppen koge i yderligere 2 minutter.
- Blend suppen helt glat.
- Riv skallen af citronen fint, og pres saften.
- Smag til med salt, friskkværnet peber og lidt citronsaft.
- Rør yoghurten med citronskal, salt og friskkværnet peber, og lad den trække i 5 minutter.
- Rist kikærterne i lidt af olien på en pande, så de bliver sprøde.
- Krydr med salt og friskkværnet peber, spidskommen og basilikumblade.
SE OGSÅ: Tomatsuppe med sprødt ostebrød
Ved servering
- Anret den varme suppe i skåle med en god klat yoghurt, ristede kikærter og basilikum på toppen.
- Dryp med resten af olivenolien.