Grønt

Lad det gære

Mælkesyregæring er en lidt glemt konserveringsmetode,men prøv den! Den er let at bruge, og du får velsmagende grønsager og hjemmelavet tykmælk.
af Mikkel Karstad, Foto: Lars Ranek 29.09.2011

Hvad er mælkesyregæring
Gæringen foretages af forskellige bakterier, som allerede findes i grønsagerne eller mælken. Mælkesyregæring foregår anaerobt, dvs. uden ilt, og de beholdere, man bruger, skal lade gasserne fra gæringen slippe ud, uden at luften udefra slipper ind. Den funktion har glasset med vand i opskriften på saltagurker. Når man mælkesyre-gærer grønsager, skal alle beholdere og redskaber være helt rene og grønsagerne skal være fine og uden pletter.

Få her opskrifter på mælkesyregæring:


Rødbeder
Tykmælk
Saltagurker



Læs også: Sensommer hygge med friske råvarer