Grønt

Lun salat med ærter, perleløg og bacon

Smagen er sart og frisk, men undervurder den ikke. Ærter har power til at matche både mildt og macho.
af Mikkel karstad, Foto Anders Schønnemann 1.08.2013

Lun salat med ærter, perleløg og bacon - det skal du bruge:
4 personer

1 kg hele ærter (ca. 250-300 g i bælget vægt)
150 g perleløg
50 g god bacon
2 spsk olivenolie
2 hjertesalathoveder
½ bundt bredbladet persille
havsalt og friskkværnet peber
3-4 spsk æbleeddike el. anden lys frugteddike

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Lun salat med ærter - sådan gør du:
Bælg ærterne, pil perleløgene, og skær baconen ud i små terninger. Læg bacon i en sauteuse eller en sauterpande sammen med olivenolie, og sæt den på komfuret. Lad baconen riste på lav varme, indtil den er let gylden, og tilsæt så de hele små perleløg sammen med eddike, og lad dem sautere med i et par min., så de bliver bløde og suger noget af eddiken og fedtstoffet fra baconen til sig. Skyl hjertesalat og persille imens, afdryp begge dele grundigt. Skær hjertesalaten i grove stykker, og hak persillen. Tilsæt ærter, salat og persille til bacon og perleløg. Sving det hele godt rundt, og smag til med salt og peber. Server salaten med det samme, så den beholder sin grønne farve, sprødhed og friske smag.