OPSKRIFT | Svampe- og kartoffel-ragout med boghvede
Opskrift på svampe-og kartoffel-ragout
Denne ragout er en rigtig hjertevarmer. Dens mange krydderier giver massere af smag og varme, og svampene sikrer en dyb umamismag, som kan omvende selv den største kødelsker.
Tip: Kan også serveres med kogte brune ris eller quinoa.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Antal personer: 4
INGREDIENSER
- 500 g champignon
- 4 mellemstore kartofler
- 200 g grønkål
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk olivenolie
- 2 tsk spidskommen
- 2 tsk gurkemeje
- 1 tsk paprika
- 1 tsk stødt chili
- ½ tsk røget paprika
- 1 tsk salt
- 2 dåser flåede tomater
- 3 spsk tomatpuré
- 3 dl vand
- 4 dl boghvedekerner
- 7 dl vand til kogning
- Persille til toppen
LÆS OGSÅ: OPSKRIFT | Lun linsesalat med grove grøntsager
FREMGANGSMÅDE
Snit champignoner og kartofler i mundrette bidder. Skyl grønkålen, fjern stokkene, og riv den derefter i mindre stykker. Knus hvidløget.
Varm olivenolien i en stor gryde, tilsæt hvidløg og krydderier, og svits i 5 minutter. Tilsæt herefter de resterende ingredienser, kog retten op, og skru derefter ned til svag til middel varme. Lad ragouten simre i 40 minutter.
Imens retten simrer, tilberedes boghveden. Rist evt. boghveden ved høj varme i omkring fem minutter i gryden, inden vandet tilsættes til kogningen – det får boghvedens nøddeagtige smag til at træde ekstra frem. Herefter koges den i 7-10 minutter, til vandet er absorberet. Lad derefter boghveden trække i 5 minutter.
Server ragouten over boghveden og et drys grofthakket persille.
Opskriften kommer fra bogen ’Plantemad’ af Mia Gardum, 329, kr. Købes online HER