Grønt

Rosenkål med valnødder

Det er højsæson for rosenkål og amerikanerne bruger dem i salat, der serveres som tilbehør til thanksgiving kalkunen.
af Marie Melchior, Foto: Betina Hastoft 18.10.2011

Rosenkål med valnødder
1 kg rosenkål
25 g smør
1 fed hvidløg
1 citron
100 g valnødder

- Fjern de yderste blade af rosenkålen, skyl kålene og kog dem i kogende vand i 7-8 minutter. Smelt smør i en gryde. Hak hvidløg fint og svits det i smørret.

- Tilsæt de kogte rosenkål. Pres citronen og hæld saften i gryden sammen med valnødderne. Damp i 5-6 minutter og server til kalkunen.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Til en thanksgiveng middag serverer amerikanerne Mashed potatoes

Mashed potatoes
(6- 8 personer)
1 kg kartofler
2 dl mælk
havsalt

Skræl kartoflerne, skær dem i stykker og kog dem møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra. Lun mælken. Mos kartoflerne let med en gaffel og tilsæt mælken. Krydr med havsalt.