
Squashettibolognese med hasselnøddepesto

En ægte hverdagsfavorit i en fornyet udgave, som er sundere end den originale og som er både børne- og voksenvenlig: Squashettibolognese med hasselnøddepesto - Opskrift af Vanløse Blues
Squashetti:
- 1 squash pr. person
Skyld squashen og lav den til squashetti.
Brug det du har; mandolin, julienneskærer, spiralizer.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Bolognese:
- 4-6 portioner
400 g hakket oksekød
2 store håndfulde grønkål
2 gulerødder
1 løg
2 fed hvidløg
2 stængler bladselleri
2 spsk tomatpuré
1 flaske mosede tomater
2 tsk salt
1 spsk balsamico
2 tsk tørret basilikum
Kom grønkål, løg, hvidløg, bladselleri og gulerødder i en foodprocessor og hak det meget fint.
Varm en stor gryde op til medium varme, brun kødet af tilsæt grøntsagerne og steg dem med i et par min. Tilsæt tomatpuré, balsamico, salt og basilikum. Steg yderligere et par minutter og tilsæt så de mosede tomater. Skru ned til lav varme og lad saucen små simre i 20-25 min.
Smag til med salt og evt. mere balsamico.
Hasselnøddepesto:
- 1 lille glas
1 stor potte basilikum
2 spsk hasselnøddesmør (eller ca 1 dl hasselnødder)
Saften fra 1/2 citron
Salt
Olivenolie eller hasselnøddeolie
Blend alle ingredienser grundigt sammen, tilsæt olivenolie lidt ad gangen til den ønskede konsistens er der. Smag pestoen til med salt og kom den på et glas. Opbevar den i køleskabet, hvor den kan holde sig helt op til 2 uger.
Find flere opskrifter på hjemmelavet pesto her!
Se også: Brød uden gluten
Kom squashetti i en skål, top med bolognese, hasselnøddepesto og et drys peber og flagesalt.
Lækker hverdagsvenlig ret med masser af smag og grøntsager!
Opskrift og billede tilhører Vanløse Blues
I galleriet kan du finde flere gode alternativer til pasta...