Grønt
Grønt
Syltede auberginer med rosmarin
Overrask dine gæster med de her smagfulde syltede auberginer med rosmarin, hvidløg og fennikelfrø.
af Mikkel Karstad / Foto: Anders Schønnemann
9.03.2016
Ligesom asier og græskar er auberginer gode til at optage smag fra eddike, krydderier og krydderurter. Prøv at sylte dem i en saltlage med rosmarin, hvidløg og fennikelfrø. Så kan du bruge dem som ‘surt’ til pålæg og kødretter. Prøv også: Pariserbøf med fritter
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Opskrift på syltede auberginer med rosmarin, fennikelfrø og hvidløg
1 glasDet skal du bruge til syltede auberginer:
- 1 stort sylteglas
- 3 auberginer
- 2 spsk. groft salt
- Syltelage:
- 5 dl æbleeddike
- 2½ dl vand
- 250 g rørsukker
- 4 fed hvidløg
- 10 hele sorte peberkorn
- 4 kviste rosmarin
- 15 fennikelfrø
Læs også: Den lækreste aioli-opskrift
Sådan laver du syltede auberginer:
- Skær auberginerne i helt tynde skiver på 3-4 mm, læg dem i en skål, drys med salt, og lad dem stå 1-2 timer.
- Syltelage: Hæld alle ingredienser i en gryde, og bring i kog. Tag gryden af varmen, når lagen koger. Pres væden ud af auberginerne, og fyld dem i et stort sylteglas, så de ligger fint i lag. Hæld den varme syltelage over auberginerne, og luk glasset til. Lad auberginerne stå i ca. 1 uge, før du spiser dem. Brug dem som lidt anderledes surt til koldt kød og pålæg.