Vild med pariserbøf, så har du her en rigtig lækker opskrift på pariserbøf med dejlig sprød rødbedesalt og grove fritter. (Tip! Krydr kødet efter smag og behag med tabasco, kapers og hvidløg. Lav et lille spejlæg til, eller brug en pasteuriseret æggeblomme til at komme ovenpå, hvis du synes).
Prøv også pariserbøf med hvidkålssalat!
Pariserbøf med fritter og rødbedesalat
(4 personer)
- 500-600 g hakket oksekød (gerne 10 %)
- 1 fed presset hvidløg
- 1-2 spsk. hakkede kapers
- evt. 1 lille peberfrugt i små terninger
- et par stænk tabasco
- 4 skiver sandwichbrød eller halve sandwichboller
Læs også: Lækker tatar af helleflynder og laks!
PYNT:
- 2 små hakkede rødløg
- kapers
- 2 rå rødbeder, groftrevne
- kværnet peber
- citronsaft
Sådan laver du pariserbøf:
- Ælt kødet godt med hvidløg, kapers, peberfrugt og tabasco.
- Form 4 store flade bøffer.
- Skræl og riv rødbederne. Vend dem med citron og peber.
- Rist brødene let.
- Steg bøfferne i lidt smør, så de er brune, men gerne rosa/røde indeni. Læg dem på brødet, og top op med hakkede løg, kapers og rødbede.
Sådan laver du ovnstegte grovfritter: