Kød og fjerkræ

Pariserbøf med fritter

En god pariserbøf er hurtig at lave og smager altid dejligt. Her er den serveret med lækker tilbehør i form af rå rødbeder og hjemmelavede fritter.
af Susanne Palmqvist / Foto: Anders Schønnemann 8.01.2016
Pariserbøf opskrift

Vild med pariserbøf, så har du her en rigtig lækker opskrift på pariserbøf med dejlig sprød rødbedesalt og grove fritter. (Tip! Krydr kødet efter smag og behag med tabasco, kapers og hvidløg. Lav et lille spejlæg til, eller brug en pasteuriseret æggeblomme til at komme ovenpå, hvis du synes).

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Prøv også pariserbøf med hvidkålssalat!

Pariserbøf med fritter og rødbedesalat

(4 personer)

  • 500-600 g hakket oksekød (gerne 10 %)
  • 1 fed presset hvidløg
  • 1-2 spsk. hakkede kapers
  • evt. 1 lille peberfrugt i små terninger
  • et par stænk tabasco
  • 4 skiver sandwichbrød eller halve sandwichboller

Læs også: Lækker tatar af helleflynder og laks!

PYNT:

  • 2 små hakkede rødløg
  • kapers
  • 2 rå rødbeder, groftrevne
  • kværnet peber
  • citronsaft

Sådan laver du pariserbøf:

  1. Ælt kødet godt med hvidløg, kapers, peberfrugt og tabasco.
  2. Form 4 store flade bøffer.
  3. Skræl og riv rødbederne. Vend dem med citron og peber.
  4. Rist brødene let.
  5. Steg bøfferne i lidt smør, så de er brune, men gerne rosa/røde indeni. Læg dem på brødet, og top op med hakkede løg, kapers og rødbede.

Sådan laver du ovnstegte grovfritter:

  1. Bag grove kartoffelbåde med lidt olie i ovnen i ca. 1 time. Drys med salt.
  2. Server den friske pariserbøf sammen med fritterne, og eventuelt lidt ekstra tabasco og ketchup.