Syltede grønne tomater
Ingredienser til 1 kg syltede grønne tomater:
5 cm peberrod
2 økologiske appelsiner
½ l lagereddike
½ l vand
300g rørsukker
2 stænger lakridsrod
3 stjerneanis
Sådan laver du syltede grønne tomater:
Skær de grønne tomater i kvarter, og stil dem til side. Skær peberrod i tynde skiver, og del appelsinerne i kvarter. Hæld peberrod og appelsiner i en gryde sammen med resten af ingredienserne til syltelagen, og bring det hele i kog. Tilsæt de grønne tomater, når det koger, og bring det hele i kog igen. Tag gryden af varmen, og hæld tomater og lage på skoldede sylteglas, luk glassene til og stil på køl.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Hybenchutney
Saltsyltede grønne hyldebær
Relish med ribs
Lad lagen trække i ca. 1 uge inden brug. De syltede grønne tomater kan stå ca. 6 mdr. uåbnet på køl - så du kan også nyde syltede grønne tomater om vinteren.
Syltede grønne tomater som tilbehør:
De syltede grønne tomater tilfører både det sure og søde element til retten. Spis de syltede grønne tomater som tilbehør til koldt kød, pålæg eller i salater, til stort set alt, hvor der lige mangler lidt surt.
Tip:
Udover de syltede grønne tomater, kan du også bruge opskriften på syltelagen til både rodfrugter og græskar.