Grønt

Syltede svampe

Vær med til at hylde svampesæsonen i efteråret! Her giver vi en opskrift på lækre, syltede svampe, som vil pifte din hovedret op.
af Timms køkken / Foto: presse 14.10.2016
Syltede svampe

Hvis du vil samle dine egne svampe ind, kan dette gøres året rundt, men det er især her i efteråret, at du finder de fleste - og de bedste. Her i oktober er svampesæsonen i fuld gang, og hvilken bedre anledning giver det til at lave dine egne syltede svampe. Brug en eftermiddag i skoven sammen med familie eller venner, og saml dine egne svampe ind.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Lad de syrlige svampe fungere som lækkert og syrligt tilbehør til en bøf bearnaise eller til brændende kærlighed i stedet for rødbeder. Det giver et lækkert twist, og er et delikat alternativ.

Læs også: Bruchetta med svampe

Syltede svampe

Ingredienser:
  • 5 dl æblecidereddike (eller vineddike)
  • 4 spsk. honning
  • 3 stilke frisk timian
  • saft af ½ appelsin
  • 1 tsk. hele sorte peberkorn
  • 200 g kejserhatte (eller andre faste svampe)
Sådan gør du:
  1. Bring eddike og honning i kog i en gryde sammen med timian, appelsinsaft og peberkorn, og lad lagen simre i ca. 10 minutter, til der er 3 dl væske tilbage.
  2. Børst svampene rene, enten med en blød pensel eller med en svampebørste, og del dem i mindre stykker, hvis de er meget store.
  3. Vend svampene i eddikelagen i gryden, og lad dem simre i 3 minutter under låg.
  4. Afkøl svampene i lagen, og hæld dem i et rengjort glas sammen med lagen. Sæt låg på glasset. Svampene kan spises med det samme, men bliver kun bedre af at trække i et døgn.

Tip: De syltede svampe kan holde sig i flere uger i et skoldet patentglas.

Læs også: Pastaret med svampe og hvidvin