Grønt

Syltede svampe

Vær med til at hylde svampesæsonen i efteråret! Her giver vi en opskrift på lækre, syltede svampe, som vil pifte din hovedret op.
af Timms køkken / Foto: presse 14.10.2016
Syltede svampe

Hvis du vil samle dine egne svampe ind, kan dette gøres året rundt, men det er især her i efteråret, at du finder de fleste - og de bedste. Her i oktober er svampesæsonen i fuld gang, og hvilken bedre anledning giver det til at lave dine egne syltede svampe. Brug en eftermiddag i skoven sammen med familie eller venner, og saml dine egne svampe ind.

Lad de syrlige svampe fungere som lækkert og syrligt tilbehør til en bøf bearnaise eller til brændende kærlighed i stedet for rødbeder. Det giver et lækkert twist, og er et delikat alternativ.

Læs også: Bruchetta med svampe

Syltede svampe

Ingredienser:
  • 5 dl æblecidereddike (eller vineddike)
  • 4 spsk. honning
  • 3 stilke frisk timian
  • saft af ½ appelsin
  • 1 tsk. hele sorte peberkorn
  • 200 g kejserhatte (eller andre faste svampe)
Sådan gør du:
  1. Bring eddike og honning i kog i en gryde sammen med timian, appelsinsaft og peberkorn, og lad lagen simre i ca. 10 minutter, til der er 3 dl væske tilbage.
  2. Børst svampene rene, enten med en blød pensel eller med en svampebørste, og del dem i mindre stykker, hvis de er meget store.
  3. Vend svampene i eddikelagen i gryden, og lad dem simre i 3 minutter under låg.
  4. Afkøl svampene i lagen, og hæld dem i et rengjort glas sammen med lagen. Sæt låg på glasset. Svampene kan spises med det samme, men bliver kun bedre af at trække i et døgn.

Tip: De syltede svampe kan holde sig i flere uger i et skoldet patentglas.

Læs også: Pastaret med svampe og hvidvin