Småkager & Cookies

Kanelstjerner med glasur

Kanelstjerner med glasur er godt selskab til hyggeaftenerne derhjemme, men de er også så yndige, at enhver vært ville blive ellevild med at få en lille pose med disse skønheder. Vi giver dig opskriften på de sprøde og søde kanelstjerner.
af Carsten Kyster 9.11.2021 Foto: Columbus Leth.

Når julen for alvor banker på døren, er kanel et vidundermiddel for både krop og sjæl, for ikke alene har kanel god imod forkølelser, men duften spreder også dejligt julehumør i hjemmet.

Kanel smager forrygende ovenpå bagte æbler, kager, og ikke mindst i julens søde småkager. En frisk omgang sprøde kanelstjerner vil med garanti sætte prikken over i'et over hyggen, når dine gæster kommer forbi til en varm kop kaffe eller te.

24 personer

Det skal du bruge:

 • 3 æggehvider
 • 1 knivspids salt
 • 250 g flormelis
 • 300 g mandler
 • 1 spsk stødt kanel
 • ¼ tsk revet muskatnød

Sådan laver du kanelstjerner:

 1. Pisk æggehviderne med salt, indtil de er stive.
 2. Pisk derefter flormelis i lidt efter lidt over ca. 3 gange, indtil hviderne er helt cremede og blanke.
 3. Tag 1 dl af de piskede hvider fra, og gem den.
 4. Blend mandlerne til fint mandelmel sammen med kanel og muskatnød, og rør det godt sammen med de piskede æggehvider til en fast dej. Sæt dejen på køl i 1 time.
 5. Rul derefter dejen ud på et bord drysset med flormelis, til du får en stor tynd plade på ca. ½ cm i tykkelsen.
 6. Stik dejen ud med en stjerneudstikker på ca. 5 cm i diameter. Læg stjernerne på en bageplade med bagepapir. Kom den gemte piskede æggehvide i en lille sprøjtepose, og sprøjt den på stjernerne.
 7. Bag kagerne i en forvarmet ovn ved 160° i ca. 15-20 minutter, indtil de er gyldne. Lad dem køle af på bagerist. Server kagerne til en god kop kaffe eller te.

Velbekomme!