Fisk og skaldyr

Smørristede kammuslinger

Med lækker cremet risotto
af Susanne Holte, Foto: Jacob Termansen 22.08.2012

(4 personer)

3 spsk olivenolie
1 finthakket skalotteløg
½ rød peberfrugt i helt små terninger
4 dl perlespelt
ca. 7 dl kogende hønsebouillon
salt og peber
2 dl fløde
100 g friskrevet parmesanost
½ bdt. timian
saft af 1 citron
2 dl appelsinsaft
150 g smør
8 kammuslinger

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Varm olivenolien op, og svits skalotteløg og peberfrugt. Skyl perlespelten i rigeligt koldt vand, og svits den med i olien i ca. 2 minutter. Tilsæt nu den kogende bouillon, lidt ad gangen, under omrøring. Tilsæt bouillon ca. hvert andet minut, indtil al bouillonen er opsuget af kernerne. Når bouillonen er suget op, og perlespelten har en god, blød konsistens, smages til med salt og peber. Tilsæt fløde og parmesan, og rør godt rundt. Vend timianen i sammen med citronsaften. Lad appelsinsaften koge ind til 1 dl, og montér med smør (saucen må ikke koge). Steg kammuslingerne ca. 2 minutter i lidt smør på en varm pande. Anret dem på tallerkener sammen med kompotten