Fisk og skaldyr

Stenbiderrogn med salat af glaskål, agurk, dild og sprøde brød

Stenbiderrogn - ”den danske kaviar” er en simpel, men lækker forårsspise og nem at tilberede.
Mandag d. 2. marts 2020 (Først udgivet d. 8. marts 2013) - af Mikkel Karstad (redigeret af redaktionen) / Foto: Lars Ranek8.03.2013

Få her en lækker opskrift med "den danske kaviar" - stenbiderrogn med salat, glaskål, agurk, dild og sprøde brød. Denne ret fungerer perfekt som forret til gæstemenuen eller som en let frokost.

Stenbiderrogn er kendt spise, som en god kandidat til forretten. I denne opskrift får du stenbiderrogn med salat af glaskål, agurk, dild og sprøde brød, der fungerer perfekt som forret til middagsselskabet. Retten kan også bruges som en let frokost í hverdagen.

SE OGSÅ: Stenbiderrogn på kartoffelrøsti

Antal: 4 personer

Det skal du bruge for at lave stenbiderrogn med salat af glaskål, agurk, dild og sprøde brød:

  • 200 g stenbiderrogn u 3 spsk æbleeddike
  • 4 spsk koldpresset rapsolie
  • 1 tsk akaciehonning
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 glaskål
  • ½ agurk
  • 1 bundt dild
  • 12 skiver sprødt brød

Sprøde brød:

  • ¼ daggammelt hvedebrød
  • 1 spsk rapsolie
  • havsalt

Sådan laver du stenbiderrogn med salat af glaskål, agurk, dild og sprøde brød:

Salat:

  1. Rør eddike, olie, honning, salt og peber sammen til en dressing.
  2. Skræl glaskål, og snit den i ultratynde skiver på mandolinjern eller med en god skarp kniv.
  3. Skær også agurk i tynde skiver, og vend godt med glaskål, hakket dild og dressingen.

Sprøde brød:

  1. Skær brødet i helt tynde skiver, og læg skiverne på en bageplade beklædt med bagepapir.
  2. Dryp med rapsolie, og drys med salt.
  3. Bag brødskiverne i ovnen ved 180° i 5-7 min., indtil de er helt gyldne og sprøde.

Servering:

  1. Anret salaten på tallerkener, og drys stenbiderrogn og de sprøde brød ud over.
  2. Server som en forret eller en let frokostret.

Lyst til mere stenbiderrogn? Se disse 5 fantastiske opskrifter med rogn!

Sponsoreret indhold