Se også
Tilbehør
Lynhurtig hindbær-rabarbersyltetøj
Både hindbær og rabarber har en let sød-syrlig smag og den smukkeste røde farve, og derfor komplimenterer de hinanden fantastisk i denne nemme syltetøj.
Af Rikke Larsen.
3.05.2022
Foto: Tia Borgsmidt.
2 glas
Det skal du bruge til hindbær-rabarbersyltetøj:
- 300 g rabarber
- 150 g hindbær
- 250 g sukker
Sådan laver du hindbær-rabarbersyltetøj:
-
Vask rabarberne og skær i ca. 1 cm lange stykker. Kom dem i en gryde sammen med hindbærrene.
-
Lad det langsomt koge op og skru lidt ned, når det koger. Lad det stå og simre, til rabarberne er kogt ud.
-
Tilsæt sukker. Lad det koge op igen og simre i 2-3 minutter.
-
Hæld syltetøjet på skoldede glas, lad det køle af og sæt glassene i køleskabet.
-
Spis syltetøjet inden for 14 dage, da der ikke er tilsat konserveringsmiddel.