Kikærter i chokoladespread? Det lyder måske skørt, men chokolade og kikærter klæder hinanden overraskende godt, og smørepålægget fungerer perfekt som et sundere og proteinrigt alternativ til Nutella. Lav et glas i weekenden, og forkæl dig selv hele ugen med smagsgod morgenmad.
Leder du efter en pandekageopskrift til din chokoladespread? Prøv denne!
Det skal du bruge:
1 glas
- 1 dåse eller 240 g kogte kikærter
- 4 spsk kakaopulver
- 1 tsk vaniljepulver
- 2 spsk akaciehonning
- 6 udstenede dadler
- 1 ½ spsk kokosolie
- ½ dl vand eller mælk
- Lidt havsalt
Prøv også: Lækkert brydebrød med mysli
- Smelt kokosolien i en gryde.
- Kom kikærterne i en foodprocessor sammen med de øvrige ingredienser, og blend indtil du har en lækker og cremet hummus.
- Smag den til, og juster evt. mængden af sødemidler og kakaopulver til din smag.
- Hæld chokoladespread'en over i en lufttæt beholder, og opbevar den på køl; den kan holde sig 4-5 dage.
Se også: Guide til din pileaplante