Tilbehør

Sprøde polenta-fritter

Polenta er en grød baseret på majsmel. Når den får lov til at sætte sig, kan den skæres til fritter, som bliver super skønne efter at være bagt i ovnen. Helt klart et smagsbekendtskab, der er værd at holde fast i!
af Mia Gardum 4.08.2017 Foto: Martin Dyrløv

Servér de sprødeste polenta-fritter som et alternativ til det velkendte tilbehør. De smager fantastisk med hjemmelavet mayonanise eller ketchup!

Prøv også: Sommertærte med spinat og gedeost

Det skal du bruge til polenta-fritter:

  • Til 2 personer
  • 1 liter vand
  • 200 g polentamel
  • ½ dl gærflager (kan udelades)
  • 1 spsk. olivenolie
  • ¼ tsk. salt
  • ½ tsk. chilipulver
  • 2 spsk. polentamel

Se også: Bagt havregrød med figner

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Sådan gør du:

  1. Kog vandet i en gryde. Når det koger, skruer du ned til middel varme og pisker polentamel og evt. gærflager i lidt ad gangen. Bliv ved med at røre rundt i grøden, til den er cremet og giver slip på siderne af gryden – det tager ca. 10 minutter.
  2. Beklæd et fad med bagepapir eller husholdningsfilm, og hæld dernæst grøden i fadet. Lad fadet stå i køleskabet i mindst 2 timer (det kan også sagtens stå natten over), så grøden kan stivne.
  3. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Vend forsigtigt polentaen ud af fadet på et skærebræt, og skær den til fritter af ca. 1,5 x 1,5 x 10 cm.
  4. Vend fritterne i en stor skål med olivenolie, salt, chili og den resterende polentamel, inden de bages i 40 minutter.​

Vil du prøve flere plantebaserede opskrifter?

Opskiften er fra Plantemad af Mia Gardum, som arbejder som blogger og kogebogsforfatter. I bogen er der plantet en lang række veganske og velsmagende opskrifter, som langt fra kræver, at du lægger din livsstil fuldstændigt om. Udover opskrifterne får du nemlig også masser af gode råd til, hvordan du får flere grøntsager på bordet hele året rundt.