Hjemmelavet granola

Det skal du bruge: 
1 dl valnøddekerner
1 dl mandler
3 dl havregryn
¾ dl græskarkerner
¾ dl solsikkekerner
½ dl pinjekerner
2 spsk. chiafrø
50 g smør eller kokosolie
½ dl sirup eller honning
½ dl rørsukker
½ tsk. salt

Sådan laver du granola

  • Tænd ovnen på 180°.

  • Hak valnødder og mandler fint.

  • Bland dem med havregryn, kerner og frø, og hæld dem på en plade med bagepapir.

  • Smelt smørret, og bland det med sirup eller honning, sukker og salt.

  • Hæld blandingen over kerne-frøblandingen, og vend forsigtigt rundt.

  • Bag granolaen i ovnen i 20-25 minutter, indtil den får farve og bliver sprød – vend rundt i den undervejs.

  • Lad granolaen køle helt af, og hæld den på glas.