Se også
Tilbehør
Hjemmelavet granola
Pinjekerner, græskarkerner, solsikkekerner og chiafrø. Det er sundt og herligt knasende. Brug dem i denne lækre granola, som du både kan spise til morgenmad og som topping på din suppe. Du får opskriften her!
af Mari Harjula.
12.01.2021
Foto: Kirsi-Marja Savola.
Ingredienser
- 1 dl valnøddekerner
- 1 dl mandler
- 3 dl havregryn
- ¾ dl græskarkerner
- ¾ dl solsikkekerner
- ½ dl pinjekerner
- 2 spsk. chiafrø
- 50 g smør eller kokosolie
- ½ dl sirup eller honning
- ½ dl rørsukker
- ½ tsk. salt
Sådan laver du granola
- Tænd ovnen på 180°.
- Hak valnødder og mandler fint.
- Bland dem med havregryn, kerner og frø, og hæld dem på en plade med bagepapir.
- Smelt smørret, og bland det med sirup eller honning, sukker og salt.
- Hæld blandingen over kerne-frøblandingen, og vend forsigtigt rundt.
- Bag granolaen i ovnen i 20-25 minutter, indtil den får farve og bliver sprød – vend rundt i den undervejs.
- Lad granolaen køle helt af, og hæld den på glas.