Opskrift på hjemmelavet granola
Tilbehør

Hjemmelavet granola

af Mari Harjula 12.01.2021
Foto: Kirsi-Marja Savola
Pinjekerner, græskarkerner, solsikkekerner og chiafrø. Det er sundt og herligt knasende. Brug dem i denne lækre granola, som du både kan spise til morgenmad og som topping på din suppe.

  • 1 dl valnøddekerner
  • 1 dl mandler
  • 3 dl havregryn
  • ¾ dl græskarkerner
  • ¾ dl solsikkekerner
  • ½ dl pinjekerner
  • 2 spsk. chiafrø
  • 50 g smør eller kokosolie
  • ½ dl sirup eller honning
  • ½ dl rørsukker
  • ½ tsk. salt

Sådan laver du granola

  • Tænd ovnen på 180°.

  • Hak valnødder og mandler fint.

  • Bland dem med havregryn, kerner og frø, og hæld dem på en plade med bagepapir.

  • Smelt smørret, og bland det med sirup eller honning, sukker og salt.

  • Hæld blandingen over kerne-frøblandingen, og vend forsigtigt rundt.

  • Bag granolaen i ovnen i 20-25 minutter, indtil den får farve og bliver sprød – vend rundt i den undervejs.

  • Lad granolaen køle helt af, og hæld den på glas.