Tilbehør

Kartoffel- og jordskokkegratin

Denne kartoffelgratin består faktisk slet ikke af kartofler, da søde kartofler egentlig er en rod. Til gengæld er den meget lækkert tilbehør til rødt kød.
af Susie Helsing Nielsen16.12.2008Foto: Jes Buusmann

1 kg søde kartofler
200 g jordskokker
Smør til fadet
2 ½ dl piskefløde
½ dl hvidvin
Saft fra ½ citron
Salt
Peber
5-7 blade frisk salvie eller 2 tsk. tørret salvie
50 g revet parmesan

Skræl kartofler og jordskokker. Skær dem i skiver - jordskokkerne i meget tynde skiver. Kom rodfrugterne i et smurt ovnfast fad. Bland fløde, hvidvin, citronsaft, salt og peber. Hæld blandingen over rodfrugterne, og kom friske salvieblade i. Drys med revet parmesan. Kom fadet i ovnen ved 200° i cirka 1 time, til overfladen er gylden og kartoflerne møre. Server som tilbehør til fisk eller kød.

Sponsoreret indhold