Kokosgrød med tranebærsirup

En god grød er en sand delikatesse med ske, og indenfor de sidste år er den også blevet et af tidens hippeste måltider. Der findes et hav af delikate grødvariationer, som fungerer fint som hovedmåltid, hvad enten det er til morgen, middag eller aften.

Læs også: Havregrød med kanel og frugt!

Grød er en forholdsvis nem ret at tilberede, det kræver bare lidt tålmodighed, mens den simrer over blusset. Og husk at røre godt i grøden undervejs, så den ikke brænder fast i bunden. Her får du en dejlig opskrift på kokosgrød med rug. Denne opskrift indeholder en masse af de sunde sager, som du har brug for til din morgenmad, samt en vidunderlig blanding af kokos, tranebær og sirup.

Anderledes brunch: Få Carsten Kysters opskrift på Arme riddere!

Tip: Har du en rest grød til overs, kan du sagtens bruge den også. Blend for eksempel en grødrest i din morgensmoothie, eller brug en rest grød, når du bager brød. Du kan også putte grød i din pandekagedej. Det giver ekstra fylde, smag og sundhed.

Opskrift på kokosgrød til to personer:

1 dl rugflager
1 dl havregryn
3 dl sojamælk med vanilje (eller almindelig mælk tilsat lidt vaniljesukker)
½ dl kokosmel
1 knivspids havsalt
1 dl frosne tranebær
1 dl tranebærsirup (eller anden sirup)

Sådan gør du:

  • Kog rug og havre i sojamælken ved middelvarme, til det har en passende tyk konsistens. Det tager ca. 5 minutter.

  • Tilsæt halvdelen af kokosmelet sammen med 1 knivspidssalt. Opvarm de frosne tranebær langsomt i en anden gryde sammen med siruppen. Det skal ikke koge.

  • Server grøden sammen med tranebær og tranebærsirup og resten af kokosmelet.