Fisk og skaldyr

Timms fishcakes

Fishcakes minder lidt om fiskefrikadeller. Her er de lavet af selveste Timm Vladimir og serveret med smagfulde spicy ris til.
Opskrift og foto: Timm Vladimir 5.11.2015
Timms fishcakes

Fishcakes er en sjov og lidt anderledes måde at lave fiskedunser på. Du kan selvfølgelig sagtens stege dem og få et mere almindeligt fiskefrikadelle udtryk, men dampningen giver dem en lethed som nogen gange kan være et dejligt alternativ og den asiatiske måde at krydre dem på, understreger letheden. De spicy ris jeg laver til er mine absolut yndlingsris og hvis du virkelig vil give den gas, så friterer du fiskeskindet og serverer til, som et lækkert sprødt “fiskeflæskesvær”. Forbereder du fisk og ris først, kan du dampe det hele samtidig. Sæt risene ind 5 minutter før fisken, så er det hele færdigt samtidig. Prøv også: Timms torsk med kål og beurre blanc

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Fishcakes

Det skal du bruge:
  • 200 g fiskefars af hvid fisk
  • 200 g frisk laksefilet, skåret i små tern
  • 2 spsk chilisauce
  • 1 spsk fish sauce
  • 1 æg
  • 1 rød chili
  • 1 spsk limesaft
  • havsalt, friskkværnet peber
  • masser af frisk koriander
Sådan laver du fish cakes:
  1. Bland alle ingredienser - undtagen basilikum og koriander - sammen, til du har en homogen masse, der klistrer lidt.
  2. Pensl nogle ramekiner med olie og læg så et par korianderblade i bunden, det bliver til oversiden af fiskekagerne.
  3. Kom lige mængder fars i hver ramekin og giv plads til, at de godt kan hæve lidt i ovnen.
  4. Stil ovnen på dampfunktion, 95 grader, og damp fiskekagerne i 30 minutters tid. De skal være faste men endelig ikke hårde.
  5. Tag fiskekagerne ud og lad dem stå et øjeblik.
  6. Vend dem ud på et skærebræt og server dem rygende varme med spicy ris, chilisauce eller soja og masser af frisk koriander på toppen.

Prøv også: Timms kylling i lime og honning

SPICY KOKOSRIS

Det skal du bruge:
  • 2 rødløg skåret i tynde, halve skiver
  • 1-2 røde eller grønne chilier
  • 4 dl basmatiris
  • Revet limeskal fra 1 lime
  • 2 tsk nigellafrø (sorte sesamfrø kan også bruges)
  • 1 dl kokosmel
  • 7 dl kyllingefond
  • salt og peber

Sådan laver du spicy kokosris:

  1. Hak chilierne ud i små tern. Jeg bruger frøene fra den ene og smider resten ud, men vurder selv, hvor stærkt du kan lide det, og start eventuelt uden chilifrø, hvis ikke du er vild med stærk mad.
  2. Svits rødløg og hakket chili i lidt olie. Tilsæt ris, limeskal, nigellafrø og kokosmel og svits i et par minutter.
  3. Tilsæt fonden og sæt dem ind i ovnen i 30-35 minutter på fuld damp – eller lad dem koge for svag varme under låg i 12 min.

Prøv også: Timms kåltacos med braiseret lam og barbecuesauce