Vandmelon
Tips og tricks

Sådan skærer du en vandmelon ud

af 19.07.2016
Maja Grønbæk / Brian Rasmussen
Vandmelon er en genial sommerspise, fordi den både er sød, sund og læskende. Den kan dog være besværlig at spise - lige indtil du ser, hvordan den skal skæres ud!

Der er ikke rigtig noget, der slår den perfekte vandmelon - kold og gerne lidt sprød så den knaser, når du sætter tænderne i den. Og så er den ekstra god om sommeren, fordi du sammen med det sunde og søde frugtkød også får væske, da den indeholder så meget vand, som den gør. Det eneste minus er dens lidt besværlige udformning, når det kommer til at spise den. Hvem har ikke siddet og spist vandmelon i både og fået saften både langt op ad kinderne og ned på tøjet? Løsningen er at skære melonen lidt anderledes, end du sikkert er vant til, så du får fine "vandmelon-stænger", som er noget mere handy og dermed meget nemmere at spise!

Prøv at bruge vandmelon i verdens nemmeste vandmelonsalat!

Sådan skærer du en vandmelon ud

1. Først og fremmest skal du bruge en skarp kniv. Så starter du med at dele vandmelonen i to. 

Vandmelon

2. Herefter tager du den ene halvdel og skærer den i 4-5 cm brede skiver på den ene led. 

Vandmelon

3. Så vender du den halve melon om og skærer den på samme måde den modsatte vej. 

Vandmelon

4. Voilà! Nu har du en vandmelon, som er skåret ud i perfekte stænger, der er virkelig nemme at spise!

Vandmelon

TIP

Hvis det er en stor vandmelon, du skal skære ud, så kan du starte med at skære midterstykket ud, så stængerne ikke bliver så lange.

Vandmelon