Kager

Jordbærtærte med hyldeblomstgelé og havesyre

Jordbærtærte af butterdej med friske jordbær og masser af creme er en skøn dessert eller kage til kaffen
af Rasmus Kjær 17.04.2013 Styling: Louise Lie von Linstow/heartrooms.dk. Foto: Kira Brandt

Opskrifter med jordbær er en favorit - her får du opskriften på en jordbærtærte af buttedej.

Denne jordbærtærte er lidt anderledes end den jordbærtærte, vi kender fra bageren - men også kun lidt.

For denne jordbærtærte indeholder stadig de obligatoriske ingredienser som friske jordbær og en dejlig vaniljecreme. Bunden i denne jordbærtærte er af butterdej, hvilket gør din jordbærtærte dejligt sprød og luftig.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Jordbærtærte - det skal du bruge

4 personer

Hyldeblomstgelé
2 blade husblas
1½-2 dl koncentreret hyldeblomstsaft

Vaniljecreme
2 æg
2 spsk sukker
2 ½ dl mælk
1 spsk majsstivelse eller hvedemel
Korn af ½ vaniljestang

Desuden
1 plade udrullet butterdej
1 bakke jordbær, 500 g
2 spsk flormelis
1 lille bundt havesyre

Jordbærtærte - sådan laver du den

Gelé
Udblød husblassen i rigelig koldt vand i ca. 5 minutter. Bring imens hyldeblomstsaften i kog i en gryde. Tag den af blusset. Tag husblassen op af vandet, kram den let fri for vand, og rør den i den varme hyldeblomstsaft, og rør, til den er smeltet. Hæld geleen i en form, fx en lille randform, og sæt den i køleskabet i nogle timer.

Creme
Pisk æg og sukker sammen i en gryde. Pisk mælk, majsstivelse og vaniljekorn i. Bring cremen i kog under konstant piskning, til den bliver tyk. Hæld cremen i en skål, og lad den køle af. (Drys lidt sukker på, og læg evt. låg over, så trækker den ikke skind).

Jordbærtærte
Bag butterdejspladen ved 180° i let pres mellem 2 stykker bagepapir og 2 bageplader, for at den ikke skal blive for høj til din jordbærtærte. Tag den ud, når den er let gylden, og lad den afkøle på en rist ved stuetemperatur.

Rens jordbærrene, og blend ? af dem med flormelis til en coulis. Vend de øvrige jordbær med coulisen.

Anret din jordbærtærte på et fad med vaniljecreme ovenpå de bagte butterdejsbunde. Fordel jordbær og hyldeblomstgelé på toppen, og pynt din jordbærtærte med havesyre.

Server jordbærtærte en dejlig solskinsfyldt eftermiddag på terrassen. Eller du kan servere jordbærtærte som en festlig dessert med mousserende vin til.

Elsker du også jordbærtærte? Her får du endnu flere opskrifter med de skønne jordbær