Boligreportage: Oase med farver og blomster

Velduftende David Austin-roser, krysantemummer, euka­­lyptusgrene og let­te siv, som stammer fra en gåtur langs Vejle Fjord. Hos Diana Lovring er der vaser på stort set alle vandrette flader, hvad enten det er i køkkenet, stuen eller soveværelset. Vaserne har hun fyldt med de smukkeste buketter i blide nuancer af rosa, rød, grøn og beige.

Her bor: Diana Lovring, som er fotograf og grafisk designer, hendes mand Anders Jensen, som er lokomotivfører, og deres søn Alexander. 
Hvad: Parcelhus på 159 m² fra 1979 i Brejning ved Vejle. Huset er gennemrenoveret i 2011.
Stilen: Nordic vintage.

– Jeg bliver glad af blomster, de skaber en festlig stemning i indretningen, fortæller Diana.
Når Diana laver sine unikke buketter og blomsterdekorationer, er det med, hvad hun lige har ved hånden. Det kan være mosbegroede grene fra skoven, tørrede frøstande fra en gåtur langs fjorden, afskårne blomster fra den lokale blomsterbutik eller hjemmedyrkede blomster fra haven.
– Jeg har en del favoritter som bonderoser, ranunkler, dahliaer og David Austin-roser. 

Farver spreder glæde

Det er ikke kun blomsterne, der giver liv og sætter farve på indretningen, for parret indretter sig også med farver på væggene og farverigt interiør.
– Farver er ligesom blomster, for de spreder glæde. Jeg elsker, hvordan farver kan ændre stemningen i et rum. I soveværelset har jeg f.eks. malet væggen ved sengen antracitgrå for at skabe en huleagtig stemning, siger Diana.

I ét med naturen

Naturen betyder meget for Diana, for det er her, hun kan komme helt ned i gear og samtidig finde inspiration til sit arbejde som fotograf. 

– Jeg tænker meget over, at vores hjem skal være sanseligt og taktilt.

Flere af møblerne og interiøret i familiens hjem er arvestykker, som de har fået fra familie og venner. Det gør indretningen personlig og unik. Nogle af de nyere ting er puderne, som Dianas veninde, tekstildesigner Eline Engen, har designet, så de har også en helt særlig plads i indretningen.

– Jeg kan godt lide, at mit hjem er fyldt med historier og minder. Det giver indretningen mere sjæl, siger Diana og fortsætter:
– Den bedste vej til at få en personlig stil er at gå efter ting, som taler til hjertet. Man skal ikke tænke på, hvad der matcher, for på en eller anden måde skabes den røde tråd helt naturligt.

På besøg i blomster-hjemmet

Diana Lovring.

Krysantemummer, David Austin-roser og lette græsstrå møder hinanden i denne vase fra Erik Bagger.

I køkken-alrummet har Diana indrettet sig med et rustikt bord fra Carlshøj Curiosa, og det fungerer som et display for hendes mange blomsterdekorationer. Vasen er fundet hos Thomsons. Gulvtæppet er fra den lokale genbrugsbutik, mens selve køkkenet er fra Kvik.

Det mønstrede gulvtæppe ved sofaområdet er et arvestykke fra Dianas bedstemor, og det giver liv og farve til indretningen sammen med de ensfarvede og mønstrede puder. Sofabordet har hun arvet fra sin mor. 

Diana Lovrings indretning af familiens hjem er altid personlig og unik. Spisebordet har hun f.eks. malet sort, og de forskellige stole har hun fundet i genbrugsbutikker.

Diana elsker at binde eventyrluge buketter af blomster, hun finder i haven, i grøftkanten og hos den lokale blomsterhandel. Ofte pynter hun også buketterne med grene fra skoven eller siv fra fjorden.

Brændeovnen i køkken-alrummet skaber en knitrende sensommerstemning. Bag den er trappen, som fører op til stuen.

Det er ikke kun afklippede blomster og buketter, Diana har en forkærlighed for, for i hjemmet er der også mange grønne planter. Nogle er samlet i små klynger, mens andre hænger fra loftet. Her ses planterne i husets karnap, som ligger i forlængelse af køkken-alrummet.

Billedet på væggen har Diana selv taget og fået sat i ramme.

Overalt i parrets hjem er der dekorative puder – også i soveværelset.

Diana blander altid selv vægfarverne af malingsrester, så hun ved aldrig helt, hvilken farve hun ender ud med.

Ude som inde indretter Diana sig gerne med naturlige materialer, og hun har en helt særlig forkærlighed for massivt træ. Ved havebordet nyder familien af og til en kop te i de falmende omgivelser.