quilt_sovevaerelse_spisestue_arne_jacobsen_hay
Hus

Originalitet er en sjældenhed, og dét værner Line om i sin arkitekttegnede villa fra 1979

af Julie Wittrup / Another Studio. Redigeret til web. Foto Mia Mortensen 24.05.2022
Vi faldt for det hele. Placeringen, udsigten til Horsens Fjord, skov og mark, og så selvfølgelig at alt var originalt og i god kvalitet.

Egentlig havde Line Hviid forestillet sig, at hendes lille familie skulle bo i Aarhus, men den arkitekttegnede villa, som hun for 18 år siden faldt pladask for, befandt sig nu engang i Horsens. Rustrøde klinker og dramatiske, sortmalede vinduespartier var bare nogle detaljerne, som Line og hendes mand var glade for at få med i handlen;

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

− Vi faldt for det hele. Placeringen, udsigten til Horsens Fjord, skov og mark, og så selvfølgelig at alt var originalt og i god kvalitet. Huset er tegnet af Ginnerup Arkitekterne i 1979, og vi købte det af familien, som havde fået bygget huset, fortæller Line.

Bevar det originale

Netop det, at villaen ikke har haft andre ejere, sætter Line pris på, for ifølge hende, har oprindelige detaljer det med at forsvinde, hvis et skøde skifter hænder for tit. Det originale har en værdi i sig selv, og en smule patina er ikke noget at være bange for. Nogle detaljer har hendes familie dog set sig nødsaget til at ændre. Badeværelserne trængte til en kærlig hånd, og dem har Line og Claus nænsomt istandsat og indrettet med Montana-reolsystemer, der passer til husets oprindelige stil. Dertil kommer trægulvene, der har erstattet væg-til-væg-tæpperne i de rum, der ikke var belagt med klinker. Men de originale, grønbejdsede spær i loftet er der ingen, som får lov at pille ved, garanterer Line.

− Arkitekturen passer meget godt sammen med vores stil. Vi sætter virkelig pris på originalitet, dansk design og naturmaterialer, fortæller Line.

Kunsten at gå på kompromis

Til daglig er Line omringet af farver og former i sit arbejde med Jou Quilts, og føler hun trang til at fortsætte farveeksperimenterne derhjemme, er hun nødt til at vende det med Claus.

− For det meste er vi nogenlunde enige i beslutningerne, men jeg har måske en mere legende tilgang til indretningen, fortæller Line om rollefordelingen derhjemme. Lampen på messingbordet bryder Claus sig for eksempel overhovedet ikke om, og alle Lines farverige Jou Quilts produkter falder heller ikke altid i hans smag. Men vigtigt er det, at der er plads til dem begge.

− Stod det alene til mig, kunne jeg godt finde på at lade flere farver flytte ind. Det er vi ikke altid helt enige om herhjemme, men vi finder altid et godt kompromis, lyder det fra Line.

jou_quilt_taepper_arkitekttegnet

Hvem?

Line Meldgård Hviid, 45 år, stifter og indehaver af Jou Quilts, @jouquilts, der er kendt for sine farverige patchwork-designs, samt hendes mand Claus og børnene Viktor og Sigurd på 14 og 7 år.

Hvad?

Arkitekttegnet villa fra 1979 på 200 m² i Horsens.

safaristol_terracotta_borge_mogensen_anotherstudio

Terracottafarvede klinker skaber et naturligt flow mellem køkkenalrummet og opholdsstuen, hvor Børge Mogensens Spanske Stol – en 40-års fødselsdagsgave fra Line til Claus – passer godt ind med sit tidsløse design.

viggo_boesen_lillepretra_gubi_montana_stue

Bløde tekstiler indbyder til ro og afslapning. Hæng dem på væggen, slæng dem over sofaens armlæn, eller betræk yndlingsstolen med dem. Line elsker bamsestolen tegner af Viggo Boesen og betrukket med cremefarvet bouclé, der tilføjer både blødhed og tekstur.

kosta_boda_montana_heinstudio

Det kan være svært at vælge møbler til et hus med en udpræget 1980’er-arkitektur. Line og hendes mand har valgt de stilneutrale moduler fra Montana, der blender ind i de fleste stilarter. Den skulpturelle vase er fra det svenske glaspusteri, Kosta Boda.

montana_stue_gubi_quilt

Store vinduer egner sig til markante udtryk. Sortmalede vinduesrammer får udsigten fra stuen til at fremstå som et kunstværk.

arnejacobsen_danskdesign_syveren_quilt

Line Hviid og hendes mand er begge vilde med klassisk dansk design såsom PH-lampen, der hænger over parrets spisebord, og Arne Jacobsens 7’er-stol i cognacfarvet læder. Et af Lines vægtæpper giver det moderne modspil, som alle klassikere har brug for.

diy_keramik_kongeligeporcelaensfabrik_borddaekning

Vær ikke bleg for at blande porcelæn og keramik, når du dækker bord. Line har selv lavet keramikken og dækkeservietterne, mens de blomstrede tallerkener er fra Den Kongelige Porcelænsfabrik, købt på DBA.

TIP: Giv overfladerne tekstur – gå efter organiske materialer som træ og natursten til dine gulve, og put bløde uld- og bomuldstæpper med masser af struktur på både gulve og vægge.

badevaerelse_montana

Også på begge badeværelser har Line indsat moduler fra Montana for at ramme en tidløs stil, der ikke clasher med husets 1980’er-sjæl.

patchwork_skjorte_vest_jou_quilt

Puderne på sengen såvel som den quiltede vest, der hænger på skabet, er lavet af overskudsmaterialer fra Jou Quilts øvrige produktion.