skoopbevaring-entre-indbygget-skoreol-skoskab-ikea
Entré

Inspiration til skoopbevaring: 20 geniale måder, du kan opbevare dine sko på

af Christina Boisen / Sigrid Glavind. Foto: Mia Mortensen 26.10.2022
Har du svært ved at få plads til alle dine sko? Her får du hjælp til sko-løsninger, inspiration til masser af smarte skoopbevaringer og hele 10 IKEA-hacks, med IKEAs skoskabe.

Skoskab og skoreoler - hvad skal du vælge?

Smart skoopbevaring betyder, at du kan få lov at udbygge din skosamling, så du altid har det perfekte par sko til enhver lejlighed. For hvem har ikke prøvet at smide et par gode sko ud ene og alene af den grund, at der ikke var plads i skoskabet? Det er en rigtig ærgerlig følelse. Derfor giver vi dig her alle genveje til smart skoopbevaring og smukke velorganiserede skabe og reoler. Find ud af, hvilken type skoopbevaring der matcher dine behov, så din hverdag bliver lettere.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Inspiration til skoopbevaring

Smart skoopbevaring er virkelig noget, som kan spare meget plads. Især i et hjem, hvor pladsen i forvejen er trang, giver det god mening at gennemtænke, hvordan man får plads til hele familiens skosamling. Her gennemgår vi nogle af de muligheder, der er på markedet, og de DIY løsninger, som du kan blive inspireret af.

Skoopbevaring til din væg

Hvis du gerne vil opbevare de fleste af husstandens sko i entréen, så betyder det oftest, at du er nødt til enten at dedikere et indbygget skab til formålet eller er nødt til at installere skoopbevaring på en væg. Du kan vælge at have åbne reoler eller lukkede. Vælger du en åben løsning, så skal dine sko altid se præsentable ud, for ellers kan helhedsindtrykket hurtigt blive rodet. Til gengæld slipper du for det daglige frustrationsmoment, det kan være, hvis du ikke kan se, hvor skoene gemmer sig. Særligt hvis der er mange familiemedlemmer, som alle har mange sko, gør lukkede skoskab det næsten umuligt at vide, hvor de ønskede sko gemmer sig. Der er altså både fordele og ulemper ved åben og lukket skoopbevaring.

Vælg smart skoopbevaring

Det gælder altså om at tænke sine og familiens behov ind fra starten. Det kan for eksempel betyde, at den smarte løsning er en kombination af flere mulige typer for skoopbevaring. Måske kan du opbevare dine praktiske hverdagssko i entréen sammen med resten af husstandens og specialbygge et system til alle de særlige sko til særlige lejligheder. Smart skoopbevaring handler om at tænke kreativt og samle masser af inspiration. Her er nogle af de spørgsmål, der er gode at stille sig selv, inden man går i gang med at finde den perfekte løsning:

  • Hvor mange sko har vi hver især brug for?
  • Hvilket rum er der primært brug for skoopbevaring?
  • Kan nogle af skoene opbevares et andet sted?
  • Kan alle deles om én type skoopbevaring?
  • Er åben eller lukket skoopbevaring bedst?
  • Har du plads til et skoskab, skoreol eller en skohylde?

Geniale løsninger med IKEA skoskabe

IKEA er et godt sted at begynde, hvis du er på jagt efter en billig og kreativ løsning. Vi kender alle de klassiske IKEA skoskabe. Den svenske møbelgigant har mange smarte og kompakte løsninger til skoopbevaring, men du skal ikke lade dig begrænse af, hvad IKEA selv mener er ideelt til at rumme dine sko. Her på siden kan de se mange eksempler på, hvordan IKEA-møbler er blevet hacket eller tilpasset, så de pludselig går fra fx køkkenoverskabe til perfekte skoskabe.

Faktisk er nogle af de bedste typer af skoopbevaring enten DIY med IKEA-elementer eller bare egentlige skoholder eller -skabe brugt på nye måder. Her er et eksempel på, hvordan et IKEA-møbel kan bruges på en lidt anderledes måde:

Billig skoopbevaring IKEA

DIY skoopbevaring: skræddersyet løsning

For at finde den perfekte kombination af praktisk, smart skoopbevaring og en skosamlers drøm, kan det meget vel være, at du er nødt til at kaste dig ud i noget DIY. Men det er heller ikke så skræmmende, som det lyder. Først og fremmest kan du her få mange gode idéer, men du kan også få mod til selv at kaste dig ud i DIY-projektet. Nogle gange er det nemlig slet ikke så svært, som du umiddelbart tror. Se fx video her, hvor du kan få fornemmelsen af, hvor forholdsvist nemt det er, at bygge en industriel skohylde til en lille entré:

Er du ikke en af dem, der kan nøjes med et par gummistøvler, sneakers og sandaler, men har du derimod mange forskellige sko – og gerne flere af hver slags, så har du med sikkerhed også udfordringer med skoopbevaringen.

Det er et evigt problem, som rigtig mange kender til, for sko er bare ikke altid særlig kønne at kigge på, og de kan let gå hen og se klodsede ud i en ellers gennemført boligindretning.

Smart skoopbevaring

Her er det heldigt, at vi kan hente hjælp i IKEAs efterhånden mange kollektioner. For hvis der er noget IKEA er gode til, er det at lave løsninger til vores uendelige udfordringer med skoopbevaring.

Det bedste er, at du kan 'hacke' IKEA-møblerne, så de enten får et nyt udtryk eller måske en helt ny funktion. Det kan fx være svævehylder, som kan bruger til sko.

Vi har samlet de 10 bedste IKEA hacks til dig, som indbefatter alt fra kommoder og skuffer til bøjlestænger og opslagstavler til døren.

Skoopbevaring til al slags fodtøj

Her er der både løsninger til dig, hvor pladsen i hjemmet er sparsom, og hvor skoene derfor ikke skal tage for meget af pladsen.

Eller til dig, der har rigeligt med plads, men som mangler en måde at få opbevaret dine sko på en praktisk og samtidig elegant måde.

Og så er der også inspiration til dig, der blot mangler et supplement til din nuværende skoopbevaring.

Fælles for de 10 IKEA-hacks vi har fundet, er, at de alle giver dig mulighed for at være kreativ og sætte dit eget præg på din skoopbevaring.

10 smarte IKEA-løsninger til din skoopbevaring

IKEAs skoskab er populær, men der er flere andre gode IKEA-løsninger, hvis du mangler plads til dine sko. Herunder finder du 10 IKEA-hacks til skosamlingen.

Med reolen LACK kan du opbevare dine sko som var de i en skobutik.

Brug SKÄDIS-opslagstavlen til skoopbevaring bag på døren.

Med STÄLL-skoskabet får du opbevaret dine sko på en måde, der fylder minimalt.

Har du mange sko, kan du sætte flere STÄLL-skoskabe ved siden af hinanden. Her er skoskabene desuden hægtet fast på væggen.

Adskil dine sko ved hjælp af disse SKUBB-skobokse. Denne løsning kræver dog en del plads, hvis du har mange sko.

Dette HEMNES-skoskab med fire rum har fået en lille makeover med nye hjemmelavede greb. Det oprindelige skoskab kommer med sorte greb.

Gem dine sko væk i MACKAPÄR-opbevaringsskabet, der findes i flere modeller.

Her finder du tre forskellige former for skoopbevaring. Skohylden MACKAPÄR kan du både bruge som opbevaring eller som bænk i entréen. IRJA-gardinstangen kan du hænge dine sko op på, hvis din sko har snørebånd eller høj hæl. NORDRANA-hængeopbevaring er ideel til al slags småopbevaring – også dine sko.

PAX-serien giver dig mulighed for at customize dit eget skab, så hvorfor ikke også udnytte det til skoopbevaring.

Til denne skoopbevaring under sengen skal du blot bruge en eller anden form for flad plade. Her er der sat hjul på en VEDDINGE-køkkenlåge.

Skoopbevaring er en evig hovedpine, for der er næsten altid for mange sko og for lidt plads i hjemmet. Derfor gælder det om at udnytte pladsen bedst muligt. Det kræver, at man kan se muligheder i rummet, og vi har samlet 25 flotte bud på smart skoopbevaring, som vil få dig til netop det.

10 bud på moderne skoopbevaring

1. Skohylder til væggen

Her er skoopbevaring gjort elegant. Fokus har været at gøre rummet roligt og samtidig opfylde pladsbehovet. Løsningen er en minimalistiske hylder til sko.

2. Væghængt skoopbevaring

En anden fin måde at gemme sine sko væk på, er at hænge skoene op bag en dør. Den egner sig godt i et indbygget skab, på en bryggersdør eller lignende. Det er supersmart, at alle skoene forsvinder når døren lukkes, og rummet virker helt ryddeligt.

3. Klassisk reol til sko

Denne klassiske reol til dine sko, er smart og smuk på samme tid. Når den er så smal som den er, fylder den ikke meget, men du kan have en del sko gemt væk i denne reol til sko. Du får også en hylde samtidigt, hvor du kan have en skål med nøgler eller lignende.

4. Væghængt skoreol

Denne smarte væghængte skoreol er perfekt i smalle entréer. Den kan indeholde mange sko, og da den er væghængt, føles den ikke for voldsom i et lille rum. Den udnytter perfekt, og får ikke rummet til at virke mindre. Afhængig af loftshøjde kan du også lade den gå højere op, hvis du har brug for masser af skoopbevaring.

5. Hold styr på skoene

Hvis du har et stort skab med hylder, kan dette være en måde at få orden i din skoopbevaring. Istedet for at kaste skoene ind på hylder, hvor du aldrig kan finde makkeren til en sko, så kan du købe disse smarte bokse fra IKEA. Så har du styr på dine sko, og de bliver heller ikke ridsede eller støvede.

6. Klassisk skoopbevaring til lille entré

En klassisk løsning på skoopbevaring. En reol til sko, fungerer rigtig godt i små entréer, da den er smal, og ikke tager for meget plads.

7. Skoskab med masser af plads

Her får du masser af opbevaring i et skoskab, uden at det ligner et klassisk skoskab. På den måde kan du også gøre plads til huer og vanter i samme skoskab.

8. Vær kreativ med IKEA skoobevaring

IKEA har så mange løsninger til opbevaring af sko. Med lidt fantasi, kan du selv sammensætte smart og moderne skoopbevaring til din entré.

9. Indbygget garderobe og skoskab

Hvis du har plads til et stort skab, så kan det være en fordel at samle alt til entréen i ét skab, istedet for både at have et entreskab og et skoskab eller en skoreol. Her kan du få dig et nemt overblik, hver dag du skal ud af døren.

10. Ekstra opbevaring under sengen

Lad os bare være ærlige: Er der nogen, som har plads til alle sko i sin entré? Nej vel - så du kan ligeså godt udnytte pladsen under sengen til alle de ekstra sko, du ikke bruger hele tiden.