Ryd op i sommerhuset
Indretning og trends

Ryd op og skab ro i sommerhuset

Christine Agertoft 6.08.2015
/ Foto: Mette Wotkjær
Sådan rydder du op og skaber ro i dit sommerhus – UDEN at dræbe den hyggelige stemning!

Vi er vilde med den unikke stemning, som et sommerhus har, og det er til dels, fordi et sommerhus rummer et skønt miks af gammelt og nyt. Det er sikkert der, dine gamle møbler ender, hvor revnede skåle flytter hen eller hvor dine blade ender deres dage. Det er det skønne ved et sommerhus, men det må ikke tage overhånd!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: 5 hyggelige sommerhuse

Pas på med genbruget

Hvis du bare ukritisk samler alt, hvad der normalt ville være endt på lossepladsen, så bliver dit sommerhus hurtigt en rodebutik, der spreder uro fremfor ro. For selvom du aldrig har drømt om at få dit sommerhus i et boligmagasin, er det stadig en forudsætning, at du tager nogle bevidste designmæssige valg. Derfor har vi samlet 5 tips, der gør det lettere for dig, at træffe de valg…

5 nyttige tips til et sommerhus

 1. Når noget kommer ind, skal noget andet ud!
  Det er slut med bare at slæbe ting med i sommerhuset og bilde sig ind, at der sikkert er brug for dem. Fra nu af tager du de aflagte ting og sager med i sommerhuset, men de kommer ikke over dørtærskelen, før du har fundet ud af, hvad du kan smide ud for at gøre plads til det nye – og om du virkelig stod og manglede endnu en vase!
 2. Der skal være en rød tråd!
  Selvom dine møbler kommer alverdens steder fra og afspejler forskellige årtier og trends, så kan du sagtens binde dem sammen. Du kan for eksempel vælge at male dem i samme farve, lægge samme hynde på dem alle eller ombetrække dem. Bare gør det, så snart de kommer ind i sommerhuset!
 3. Vælg en farveskala!
  Bare rolig, det er ikke fordi, du skal til at lege indretningsarkitekt! Du skal bare vælge de tre mest dominerende farver i stuen – som du også godt kan lide – og begynde at sortere ud i de farver, der ikke passer til din farveskala. Har du for eksempel en hvis sofa, en gul lænestol og fyrretræsvægge, så gør det til dine tre hovedfarver, og mal teaksofabordet hvidt og sæt en gul skål på det. Så er du allerede kommet langt! Læs også: Skab sommerhusstemning i hjemmet!
 4. Lukket opbevaring!
  Når du lever på få kvadratmeter i et lille sommerhus, så skal der ikke meget til at få det til at se rodet ud. Nogle slidte spil på bordet, en stak bøger på gulvet og tæpper stablet op i sofaen er nok til at dræbe roen. Derfor er det en rigtig god idé med lukket opbevaring såsom en kiste, opbevaringsbokse eller plastbokse med låg og hjul, som du kan kører ind under sofaen.
 5. Stop med ”hvis”!
  ”Hvad hvis vi får besøg af nogen med små børn?”, ”Hvad hvis vi engang skal holde stor fest herude?” og ”Hvad hvis den anden går i stykker?”… Det er tusinde grunde til at beholde gammelt skrammel, men der er altså endnu flere grunde til at smide det ud. For ja, du ville sikkert ærgre dig, hvis du fik besøg af en baby og havde smidt babygyngen ud, men tænk på alle de dage, hvor gyngen har optaget plads uden at blive brugt. Det er også spild!

Få mere boliginspiration til sommerhuset i galleriet herunder...