Sådan indretter du dig bæredygtigt i boligen

Møbler og boliginteriør af bæredygtig eller økologiske materialer er supper hotte lige nu og vinder mere og mere frem. Og heldigvis for det, for vores trang til at indrette os smukt forsvinder nok aldrig, og brug og smid væk-tankegang er bare ikke særlig charmerende. 

Luftrensende planter til boligen: 6 luftrensende planter, der pynter smukt i boligen 

Sådan indretter du dig bæredygtigt

Hvis du for alvor vil gøre miljøet en tjeneste, er det bedst og billigst at indrette din bolig med brugt interiør. Træmøbler bliver næsten som nye, hvis de får en gang maling eller bliver slebet og lakeret. Gamle sofaer har det dog med at blive bløde og møre, og måske higer du også efter noget nyt bare en gang imellem. I så fald kan du gå efter ting, som er produceret af genanvendte materialer, fx glas, papir, træ eller visse metaller. Eller du kan købe ting, der er lavet af bambus eller rattan, som er naturlige og miljøvenlige materialer, bl.a. fordi de er hurtigtvoksende i naturen. Derudover går de aldrig rigtig af mode!

Køkken rimer på økologi

Inden for de seneste år er økologien nærmest stormet ind i køkkenregionerne. Ikke bare spiser vi mere og mere økologisk mad, vi får også større og større mulighed for at omgive os med økologiske køkkentekstiler såsom viskestykke, karklude, duge og gardiner samt økologisk opvaskevaskemiddel og sæbe. Derudover bliver der i stigende grad produceret emballager, som er 100% nedbrydelige og derfor er lige til at smide ud. 

Mere boliginspiration: Klassisk villa med det strejf af udland og glamour 

 

Se også: 5 genveje til det rustikke look 

Se de forskellige produkter i galleriet herunder: