Stue

Wegner – se de smukke danske designklassikere!

af Eilen Anthoniussen / All Over Press 31.03.2014
Den ikoniske danske møbeldesigner Hans Jørgensen Wegner ville være blevet 100 år d. 2. april. Vi hylder Wegner og hans unikke design med smukke billeder af nogle af hans allerfineste designs.

Vi fejrer Wegners 100 års fødselsdag. Hans Jørgensen Wegner, som var hans fulde navn, er en af landets mest berømte arkitekter, og hans stole er eftertragtede møbelstykker i mange danske og udenlandske hjem. Wegner arbejdede ofte med sammensatte træsorter som teak og bøg eller eg, og han er i dag mest kendt for sine stole, som han satte i produktion efter 2. verdenskrig. Han fik sit gennembrud i 1949 med Y-stolen, som har været i produktion lige siden, og stadig er en af de største danske designklassikere.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Se også: Wegner's Y-stil: Historien om en designerstol

Gennem sin designerkarriere tegnede den ambitiøse Wegner over 500 forskellige stole og i alt efterlod han sig over 1000 forskellige designs, da han døde som 92 år gammel i 2007. Særligt kendte er hans Y-stole, som i dag kommer i forskellige farver, og Den runde stol, som har fået en ikonisk status. Den Runde stol, som i udlandet er kendt som The Chair blev verdensberømt efter den første tv-transmitterede debat mellem Nixon og Kennedy, som sad i Wegners stole under debatten.

Læs også: Miks og match dine spisebordsstole!

Det er ikke kun i Danmark, vi elsker Wegner. Japan er fortsat en stor entusiast af Wegners træstole, og i USA findes verdens største privatsamlere af Wegner-stole.

Læs også: Indret med design-klassikere!

I galleriet har vi samlet 10 smukke billeder med Wegner-designs! Har du en Wegner favorit?