En hjemmelavet vinreol er både praktisk og passer ind i de fleste kældre.
DIY-projekter

DIY: Byg en hjemmelavet vinreol

Tekst og 23.06.2020
foto: Kenn Römer-Bruhn
En hjemmelavet vinreol er både praktisk og passer godt ind i de fleste kældre. I sin tid lavede jeg vinreolen ud af nogle gulvbrædder af egetræ. Få inspiration til at lave din egen her.

For et par år siden blev fridagene omkring jul brugt på noget ganske andet end at sætte døre, vinduer og paneler i i kælderen. Det var tid til, at et af mine andre længeventede projekter kunne blive en realitet. Jeg havde fra start af bestemt mig for, at min kreativitet i dette projekt skulle være udgangspunktet og ikke skulle lade sig indskrænke af at skulle være færdig til en bestemt dato.

Læs også: Hjemmelavet vinreol af træpaller

Derfor trak jeg stikket ud af min arbejdscomputer og slukkede min arbejdsmobil, og så gik jeg i gang med det spændende projekt. En vinreol har længe stået på ønskesedlen, da jeg elsker alle slags vine, og sågar jo selv har forsøgt mig som vinbonde.

I sin tid havde jeg bevidst bestilt flere gulvbrædder, end vi havde brug for til byggeriet. De skulle nemlig bruges til et kreativt projekt i kælderen. Jeg købte en ny klinge til bordsaven sammen med en billig elhøvl, og så gik jeg ellers i gang.

Læs også: Feminin og romantisk trævilla

Det tog sin tid at save brædderne til, så efter vinterferien året efter pakkede jeg alt sammen, da vinteren meldte sin ankomst, og det blev for koldt at stå ude. Da julen nærmede sig, fik jeg igen blod på tanden, og derfor startede jeg det spændende projekt op igen.

SÅDAN BYGGER DU EN HJEMMELAVET VINREOL

Idéen med mine høvlede planker var at fremstille en hel unik vinreol til min kommende vinkælder. Det er utroligt, hvad man kan få ud af nogle gulvbrædder.

Her får du tegningen:

Download tegninger af DIY vinreol her.

I GALLERIET NEDENFOR KAN DU SE, HVORDAN JEG LAVEDE MIN VINREOL: