Havekalender i uge 10
Havekalenderen

Havekalender | Uge 10

Af 0 5.03.2021
05.03.2021 - af: Redaktionen. Foto: Jytte Boch Andersen og Anastazia Anjo Jørgensen.
Endelig forår! Nogle ting er i fuld gang, andre kan først så småt tyvstartes og nogle ting står stadig som en rest fra sidste år. Der er rigeligt at tage fat på i haven denne uge.

Idéen om haven som åndelig ressource er dybt indlejret i den menneskelige psyke.
- Jim Nollman.

Tilbage til oversigten: Isabellas’ havekalender.

INSPIRATION TIL GØREMÅL I HAVEN | UGE 10

Tjeklisten:

  • Høst den sidste grønkål.
  • Få styr på brændestablen.
  • Tyvstart i mistbænken.
  • Høst ramsløg.
  • Vand jorden i drivhuset.

Høst grønkålen

Har du stadig grønkål, så høst og brug det sidste nu. Snart bliver den kedelig og pladsen skal bruges til andre ting. Husk, at der ikke må dyrkes kål samme sted to år i træk, pga. risikoen for kålbrok.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Flot og fin brændestabel.

Styr på brændestablen

Brug en solrig dag på at hugge det sidste brænde og stable det. Det skal lægges til tørre under et halvtag inden 1. maj, hvis det skal være modent til at brænde den kommende vinter. Til september skal brændet flyttes til et lukket skur, da det efter denne dato vil begynde at suge fugt til sig igen, hvis man opbevarer det udenfor.

Tyvstart i mistbænken

Så fx spinat, gulerødder, radiser og rucola i mistbænken nu, så kan du høste flere uger tidligere. Kål, løg, porrer, persille og sommerblomster kan også med fordel forspires i mistbænken.

Høst ramsløg

Det er nu, ramsløg som noget af det første titter frem og kan høstes og spises. Kend planterne på den skarpe lugt af løg. Brug de spæde blade som grønt drys, i wok- eller æggeretter. Senere bliver bladene grove og bitre, men så kan du høste blomsterstængler og blomsterskærme i stedet.

Vand jorden i drivhuset

Udenfor er jorden koldt og fugtig, men i drivhuset bliver det varmt, når solen skinner. Hold øje med, om jorden begynder at tørre ud. Vand jorden godt igennem, hvis der er tørt, og luft ud, når der dannes kondens på ruderne.