Cheesecake med twist af jul

Forny den søde julespise – lav en cheesecake med twist af jul, som egner sig perfekt til den søde juletid som alternativ til den traditionelle risalamande.

Fredag, 28. november 2014 - 14:24 - af Inge Skovdal

Lad julen få en anden smag i år! Her serverer vi opskriften på en skøn cheesecake med twist af jul. Følg opskriften her og bliv guidet i videoen nederst.

Det smukke chokoladetårn af en cheesecake rimer nærmest på nytår!

Minicheesecakes med kirsebærsirup

(8 personer)

Bunde:
100 g smør
200 g Digestive-kiks

Fyld:
4 blade husblas
75 g sukker
2 pasteuriserede hele æg
200 g flødeost
2 spsk. limesaft
1 usprøjtet lime
3 dl piskefløde
1 dl kirsebærsirup, fx Selleberg
1 tsk. chiliflager

Prøv også: Sunde havregrynskugler

Sådan laver du cheesecake

Bunde:

Smelt smørret i en gryde. Tag den af blusset, og smuldr kiksene ned i smørret. Fordel blandingen i 8 glas.

Fyld:

  • Læg husblassen i koldt vand i 10 minutter.
  • Pisk sukker og æg luftigt. Bland flødeost i, og riv limeskal i.
  • Tag husblassen op af vandet, og smelt den over vandbad. Pres saften fra limen i en skål, og afkøl husblassen i limesaften.
  • Pisk fløden stiv. Hæld husblassen i æggeblandingen, og vend flødeskummet i.
  • Hæld fromagen over kiksebundene i glassene, og stil dem på køl i mindst 3 timer.
  • Rør kirsebærsiruppen med lidt chili, og hæld den over desserten.

Læs også: Julens bedste æbleskiver med kærnemælk

Læs også:

Æbleskiver med kærnemælk