Marcipanjulekalender

Hjemmelavet marcipanjulekalender

Lav en ny variant af den klassiske konfekt, og kreer i stedet en personlig marcipanjulekalender . Den kan både fungere som en betænksom værtindegave og glæde de fleste små slikmunde!

Onsdag, 3. december 2014 - 8:51 - af Odense Marcipan / Foto: PR

Marcipanjulekalender er en sød tanke til én, du holder af. Det er også en hyggelig decemberakvitet at lave sammen med de små i familien, for alle kan være med! Denne marcipanjulekalender kræver få ingredienser, og du kan sætte dit personlige præg på den med pynt og topping!

Nytårsdessert: Kransekage-cupcakes

Det skal du bruge til marcipanjulekalenderen:

  • 400 g Original ODENSE Marcipan
  • Skallen fra 1 økologisk cirtusfrugt f.eks. citron(er) eller appelsin
  • 200 g ODENSE Mørk Chokolade 55%
  • ODENSE Mælkechokolade eller ODENSE Hvid Chokolade til at skrive tallene med.
     

Sådan laver du marcipanjulekalenderen:

  • Ælt marcipanen sammen med skallen fra citrusfrugten, tilsæt evt. en spsk. Bacardi Limon og form stykkerne til små firkanter eller runde stykker i mundret størrelse (brug evt. en udstikker).
  • Overtrækkes med smeltet chokolade og pyntes med tal lavet af smeltet hvid- eller lys chokolade.

Tip til den hjemmelavede marcipanjulekalender:

Den smeltede hvide chokolade kan røres op med pastafarve i f.eks. rød, så du kan skrive tallene med rød chokolade.
Se hvordan man tempererer chokoladen så den bliver fin og med knæk på under Den Søde Skole.

Haveliv: Sådan får du flere fugle i haven

Konfekten opbevares bedst i tætsluttende emballage (f.eks plastbøtte) og køligt (ca. 12-15 grader) - ikke i køleskab. Vær iøvrigt opmærksom på, at chokolade bliver grå, hvis det udsættes for temperaturudsving (f.eks. fra stuetemperatur til køleskab).

Bolig: 7 stemningsfulde stuer

Læs mere om:

Læs også:

Hjemmelavet marcipan
Chokolade-konfekt med skumfiduser

Lav en ny variant af den klassiske konfekt, og kreer i stedet en personlig marcipanjulekalender . Den kan både fungere som en betænksom værtindegave og glæde de fleste små slikmunde!