Creme brulé kage - den må du smage

Creme brulé er den fantastiske franske dessert, som er en elsket klassiker. Prøv den delikate dessert som kage med et knasende sprødt sukkerlag. Få opskriften her!

Fredag, 8. marts 2019 - 9:53 - Tekst og Foto: skovdalnordic.com.
 
Creme brulé er kendt for sin lækre sortprikkede overflade med vanijlecreme, og den smager fantastisk og ovenikøbet nem at lave. Vi har tryllet den om til en uimodståelig kage, som du bare må prøve!
 
 

Det skal du bruge til creme brulé-kage:

  • Kage:
  • 1 vaniljestang
  • 300 g sukker
  • 3 æg
  • 200 g smør
  • 250 g mel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 dl sødmælk
  • Creme:
  • 2 blade husblas
  • 1 vaniljestang
  • 4 spsk. sukker
  • 4 dl sødmælk
  • 5 dl piskefløde
  • 2 æg
  • 1 æggeblomme
  • 4 spsk. hvedemel
  • Desuden: 
  • Ca. 6 spsk. sukker
  • Skovsyre

Smag også: Nemme havregrynsboller med honning 

 

Sådan laver du creme brulé-kage:

  1. Kage: Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og bland dem med lidt af sukkeret.
  2. Pisk æg og sukker skummende. Smelt smørret, og tilsæt det. Tilsæt mel, bagepulver og mælk.
  3. Hæld dejen i en bageform, der måler 25 x 30 cm, beklædt med bagepapir.
  4. Bag kagen i ovnen ved 200° varmluft i ca. 25 minutter, til den er gennembagt, og lad den afkøle helt.
  5. Creme: Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 minutter.
  6. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og bland dem med lidt af sukkeret. Pisk i en gryde mælk, fløde, æg, æggeblomme, sukker, vaniljekorn, mel og evt. vaniljestangen sammen, imens du bringer det i kog ved svag varme. Lad blandingen småkoge i 3-5 minutter.
  7. Fjern vaniljestangen. Vrid husblassen, og rør den godt ud i den varme creme. Sæt cremen i køleskabet i ca. 1 time.
  8. Når den er begyndt at tykne, hælder du den over kagen, og stiller kagen i køleskabet, indtil den har sat sig.
  9. Desuden: Skær kagen ud i små, firkantede stykker. Drys med sukker lige inden servering, og brænd toppen med en gasbrænder. Pynt til sidst kagestykkerne med skovsyre.

Læs også: