De friske jordbær og de søde makronbunde passer perfekt sammen i den her skønne sommerdessert! Vil du lave en lynhurtig variation af opskriften, kan du bruge en pose færdigkøbte makroner, som du knuser og portionsanretter i otte glas. Herefter tilsætter du hakket mørk chokolade. Fordel så de halve jordbær i glassene, og slut af med flødeskum.
Prøv også: Klassisk jordbærlagkage
Det skal du bruge til jordbærlagkage med makronbunde:
8 personer
Makronbunde:
- 200 g mandler
- 100 g mørk chokolade (kan udelades)
- 3 æggehvider
- 180 g flormelis
Fyld:
- 750 g jordbær
- 2½ dl piskefløde
Se også: 10 søde sommerlagkager
Sådan gør du:
Makronbunde:
- Tænd ovnen på 170°. Smut mandlerne, og rist dem i ca. 5 minutter på bagepapir i ovnen, til de er gyldne. Lad dem afkøle. Hak halvdelen af mandlerne i en foodprocessor, og hak den anden halvdel groft med en kniv. Hak chokoladen med en kniv.
- Pisk æggehviderne, og tilsæt flormelis lidt ad gangen, til dejen er sej og luftig. Tilsæt de hakkede mandler og den hakkede chokolade lidt ad gangen.
- Fordel dejen i 2 cirkler på bagepapir, fx efter en tallerken, ca. 26 cm i diameter. Bag bundene ved 170° i 20 minutter.
- Lad bundene afkøle, før du løsner dem fra bagepapiret. Hvis bundene går i stykker, er de nemme at sætte sammen igen, da flødeskum og bær skjuler skaden.
Fyld:
- Skyl forsigtigt jordbærrene, og nip dem. Skær den ene halvdel af jordbærrene i halve. Pisk fløden til skum.
- Fordel de halve jordbær på den ene makronbund, og læg halvdelen af flødeskummen oven på bærrene. Læg forsigtigt den anden makronbund over.
- Fordel resten af flødeskummen, og pynt til sidst med de hele jordbær. Servér kagen straks.
Vild med jordbær? Pavlova med jordbær, mynte og appelsin