Kager

Pavlova med jordbær

Marengs er et lille dessertmirakel: Så lette og luftige, at de nærmest smelter på tungen. Og så er de simpelthen så nemme at lave. Prøv selv!
af Carsten Kyster. 31.05.2021 Foto: Betina Hastoft.
Pavlova med jordbær

En pavlova bages normalt som én stor kage, men hvis du laver otte små i stedet, kan dine gæster få hver deres helt egen portionsanrettede lækkerbisken. Servér dem med friske jordbær på toppen. Velbekomme!

8 personer

Ingredienser

  • 5 æggehvider
  • 1 knivspids salt
  • 2 tsk eddike
  • 350 g sukker

Topping

  • Ca. 500 g jordbær
  • 1 limefrugt (usprøjtet)
  • ½ l piskefløde
  • 2 spsk flormelis

Sådan laver du pavlova

  1. Kom æggehviderne i en stor skål med en knivspids salt. Pisk æggehviderne helt stive.
  2. Tilsæt eddike, og pisk sukkeret i æggehviderne lidt ad gangen, indtil du får en glat og skinnende marengsmasse. Eddiken stabiliserer dejen, så den får en sejere struktur og bliver lettere at forme.
  3. Sæt 8 store, høje marengskager på 2 bageplader beklædt med bagepapir - brug en stor træske. Bag begge plader i ovnen på én gang ved 150º (140º varmluft) i cirka 1 time. Marengskagerne er færdige, når de er sprøde udenpå, men stadig seje indeni. Sluk ovnen, og lad kagerne køle af inde i ovnen.

TIP: Du kan også bage pavlova som én stor rund eller firkantet marengskage på en bageplade.

Topping

  1. Skyl og nip jordbærrene. Skær dem i skiver, og lad dem trække en times tid i fintrevet limeskal og limesaft.
  2. Pisk fløde og flormelis til let skum, som fordeles på de 8 marengskager. Pynt med jordbærrene, og drys eventuelt med lidt ekstra flormelis.

TIP: Næsten alle typer friske bær og frisk frugt kan bruges til denne lette og lækre marengskage.