Snickerscupcakes - opskrift på chokoladelækre cupcakes

Der er ikke noget, der taler til sjælen som chokoladelækre cupcakes med velsmagende creme. Disse cupcakes er pyntet med saltet flødekaramel og toppet med snickers. Kombinationen af chokolade, karamel og peanuts er så lækker!

Fredag, 8. marts 2019 - 11:55 - af Tekst og Foto: Skovdalnordic.com.
 
Cupcakes med snickers smager fantastisk og egner sig perfekt til en festlig lejlighed. De er ovenikøbet nemme at lave og én favorit hos både små og store. Servér de lækre cupcakes med saltet flødekaramel som smelter nemt på tungen, og giver det perfekte modspil til den søde chokolade. 
 
Ca. 18 cupcakes
 

Det skal du bruge til snickerscupcakes: 

Saltet flødekaramelcreme: 

  • 100 g smør
  • 200 g sukker
  • 1 spsk. sirup
  • 1,2 dl piskefløde
  • ½ tsk. havsalt

Cupcakes: 

  • 200 g hvedemel
  • 50 g usødet kakaopulver
  • 75 g sukker
  • 100 g brun farin
  • 1 tsk. natron
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 2 dl mælk
  • 1½ dl vegetabilsk olie
  • 1 tsk. vaniljeekstrakt
  • 3 æg 

Frosting: 

  • 250 g creamy peanutbutter 
  • 250 g smør, stuetemperatur
  • 250 g flormelis 

Desuden:

  • 1 håndfuld peanuts
  • 1½ Snickers, skåret i skiver

Måske du også kunne lide: Chokolade-cupcakes med karamelcreme

Flere søde opskrifter: Æbletærte med fletlåg - trin for trin 

Sådan laver du snickerscupcakes: 

  1. Karamelcreme: Smelt smørret i en gryde ved svag varme. Tilsæt sukker og sirup, og lad det koge i 6-8 minutter, indtil blandingen bliver karamelbrun.
  2. Tilsæt langsomt piskefløden under omrøring, og lad det koge i yderligere 2 minutter, til konsistensen er glat og ensartet. Tilsæt salt, og rør rundt.
  3. Hæld karamellen i en skål, og stil den i køleskabet. Lad den køle helt af.
  4. Cupcakes: Forvarm ovnen på 180°. Bland mel, kakaopulver, sukker, brun farin, natron, bagepulver og salt i en skål. Tilsæt mælk, olie, vaniljeekstrakt og æg. Rør, indtil dejen er glat og jævn.
  5. Fyld dejen i cupcakeforme – de skal fyldes ca. 2⁄3 op. Bag kagerne midt i ovnen i ca. 20 minutter.
  6. Stil dine cupcakes på en rist, og lad dem køle af.
  7. Frosting: Hæld peanutbutter og smør i skålen til en røremaskine, og pisk det igennem. Tilsæt flormelis 1 spsk. ad gangen, og pisk, indtil konsistensen er let og luftig.
  8. Desuden: Hæld frostingen i en sprøjtepose med en rund tyl, og sprøjt en generøs mængde frosting oven på hver cupcake. Dekorér hver cupcake med saltkaramel, peanuts samt et stykke Snickers på toppen.

DIY: Yndig pude med i kabelstrik 

Læs også:

Annonce