Desserter

Islagkage med jordbærmousse og chokoladebunde

Vi har taget de dejlige, danske jordbær og kreeret denne imponerende islagkage med jordbærmousse og chokoladebunde, der smager af sommer.
af Marie Melchior 21.06.2017 Foto: Betina Hastoft.

De dejlige, danske jordbær er smagen af sommer. De smukke, knaldrøde jordbær er et af de mest anvendelige sommerbær, og de smager lige godt, hvad enten man spiser dem helt friske fra stilken eller bruger dem i søde kager og desserter. Vi har taget de fantastiske jordbær og lavet dem til en jordbærmousse, kombineret med en kølig islagkage med chokoladebunde. Selvom det kan tage lidt tid at fremtrylle denne imponerende og smagsrige islagkage, er det uden tvivl umagen værd. Gå i gang i god tid og husk, at din islagkage altså mindst skal stå 4 timer i fryseren, så det kan være en fordel at gå i gang i god tid, hvis du skal have gæster.

Have: Anlæg højbede - 10 trin

Islagkage med jordbærmousse og chokoladebunde

Frysetid: Mindst 4 timer.

Antal personer: 8.

  • 3 æg

  • 200 g sukker

  • 50 g smør + lidt smør til formen

  • 100 g mørk chokolade

  • 1 dl piskefløde

  • 4 spsk kakao

  • 225 g hvedemel

  • 2 tsk bagepulver

  • 1 springform (22-24 cm i diamater)

Jordbærmousse:

  • 500 g jordbær

  • 200 g syltesukker (evt. fra Dansukker)

  • 1 vaniljestang

  • 5 dl piskefløde

Til servering:

  • 250 g jordbær

Inspiration: Festlig sommerlagkage med bær

Sådan laver du islagkage med jordbærmousse og chokoladebunde:

  1. Tænd ovnen på 175º. Pisk æg og sukker lyst og cremet med en elpisker. Smelt smør og mørk chokolade i en varmefast skål over vandbad. Rør den smeltede chokolade i æggemassen sammen med fløden. Sigt kakao, mel og bagepulver i dejen, og rør dejen sammen med en ske, til den er jævn.

  2. Smør springformen med smør, og fordel dejen i formen i et jævnt lag. Bag kagen i den forvarmede ovn i 15-20 minutter – tjek med en kødnål el.lign., at den er gennembagt. Lad kagen køle af i formen.

  3. Jordbærmousse: Skyl og nip jordbærrene, og blend dem i en blender eller foodprocessor til en glat puré. Hæld jordbærpureen gennem en sigte, så du kun har saften tilbage.

  4. Bland jordbærsaft og syltesukker i en gryde. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og bland dem med jordbærsaften. Læg også den tomme vaniljestang ned i gryden. Bring gryden i kog, og lad jordbærsaften småkoge i 10-15 minutter, til den tykner. Lad den køle af.

  5. Pisk fløden til let skum, og vend det sammen med den afkølede jordbærsaft.

  6. Flæk den afkølede chokoladekage i 2 lige tykke kagebunde med en lang, skarp kniv. Læg den ene kagebund tilbage i springformen. Fordel halvdelen af jordbærmoussen i formen. Læg den anden kagebund ovenpå, og fordel resten af jordbærmoussen på toppen af kagen. Sæt din islagkage i fryseren i mindst 4 timer.

  7. Tag din islagkage ud af fryseren ½ time før servering.

  8. Pynt din islagkage med jordbær, og servér.

Årets smukkeste koldskålskage!