Kager

Æblekage med kanel

Æblekage er en klassiker, der kan spises hele året rundt. Her får du opskriften på en nem æblekage, som smager skønt altid!
af Camilla Zarah Lawes. 27.10.2021 Foto: Wichmann + Bendtsen Photography.
Æblekage med kanel

Æblekage er en skøn klassiker, der kan laves på mange forskellige måder. Her får du en nem opskrift, hvor æblet er i fokus både i dejen og på toppen. Den adskiller sig lidt fra den gammeldags æblekage, da der ikke er noget rasp i denne opskrift. Det gør den dog ikke mindre god, tværtimod. Denne kage smager helt fantastisk, særligt hvis du serverer den lun.

8 personer

Ingredienser

  • 2 æg
  • 200 g sukker
  • 100 g smør
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 1 æble
  • En springform, Ø 20 cm
  • Lidt smør til formen

Topping

  • 2 æbler
  • 1 spsk kanel
  • 2 spsk sukker

Til servering

  • Vaniljeis, cremefraiche eller græsk yoghurt

Sådan laver du æblekage

  1. Tænd ovnen på 180°.
  2. Pisk æg og sukker hvidt og skummende med en elpisker.
  3. Smelt smørret i en lille gryde ved lav varme, lad det køle lidt af, og rør det i æggemassen.
  4. Bland mel, bagepulver og vaniljesukker, og sigt det i dejen. Rør godt med en ske, til dejen er jævn og glat.
  5. Skræl 1 æble, skær det i små tern, og vend dem i dejen med en ske.
  6. Smør springformen, og hæld dejen i den.

TIP: Faste, syrlige æbler giver det bedste resultat, når du bager æblekage. Brug gerne madæbler, for eksempel Belle de boskoop til din æblekage.

Topping med kanel

  1. Skær æblerne i tynde både, og fordel dem i et tæt mønster oven på dejen.
  2. Bland kanel og sukker, og drys det over kagen i et jævnt lag.
  3. Bag kagen i ovnen i ca. 35 minutter - tjek med en strikkepind el.lign., at den er gennembagt.
  4. Server gerne kagen, mens den endnu er lun. Byd vaniljeis, cremefraiche eller græsk yoghurt til.

TIP: Rør lidt vanilje i den græske yoghurt, så har du det perfekte tilbehør til æblekagen, som heller ikke er for usundt.