Æblesnitter med et tvist

Æblesnitter med et tvist

Æblesnitter smager skønt, og disse smager lige det skønnere! Nyd smagskombinationen af kokos, æble, havtorn og ingefær – og nyd den igen og igen, for disse kager kan nemlig fryses.

Tirsdag, 16. januar 2018 - 12:58 - Af Cecilie Svensson. Foto: Stine Christiansen/skovdalnordic.com.

Man må ikke græde over spildt mælk, men spildt kage er en
helt anden snak. Netop derfor er vi vilde med denne opskrift, da æblesnitterne kan fryses ned og nydes igen senere.

Disse æblesnitter er lavet af en sød mørdej med kokosmel og flormelis, og syltetøjet indeni smager skønt af æble, ingefær og havtorn. Mums!

Prøv også: Har du æbler tilovers fra dine æblesnitter, så brug dem til disse granolatærter med skyr og frugt

Det skal du bruge til dine æblesnitter:

12 stk.

Syltetøj:

  • 300 g danske æbler
  • ½ dl æblemost
  • 2 spsk. friskrevet ingefær
  • 100 g frosne eller friske havtorn
  • 1 vaniljestang
  • 200 g sukker

Mørdej:

  • 400 g hvedemel
  • 40 g kokosmel
  • 160 g sukker eller flormelis
  • 250 g koldt smør
  • 2 æg

Glasur:

  • 2 dl flormelis
  • 2-3 spsk. æblemost
  • Evt. lidt kogt vand
  • 1 knivspids stødt ingefær

Se også: Medaljer med mascarponecreme

Sådan gør du:

Syltetøj:

  1. Skræl æblerne, skær dem i tern, og kom dem i en kasserolle sammen med æblemost, ingefær og havtorn.
  2. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og tilsæt korn og stang.
  3. Lad blandingen simre ½ time, til æblerne er helt udkogte.
  4. Hæld sukkeret i, og rør jævnligt i blandingen, til sukkeret er opløst.
  5. Lad syltetøjet småkoge i 5-10 minutter, til det begynder at tykne let. Det vil variere lidt, alt efter hvor vandede æblerne er.
  6. Tag gryden af varmen, kassér vaniljestangen, hæld syltetøjet i en dyb tallerken el.lign., og stil det køligt, evt. udenfor, imens du laver mørdejen. Syltetøjet stivner let, når det bliver koldt.

Mørdej:

  1. Bland mel, kokosmel og sukker, og riv det kolde smør i blandingen på den grove side af et rivejern.
  2. Rør smør og de øvrige ingredienser godt sammen, og tilsæt 1 æg. Ælt hurtigt dejen sammen, til den er ensartet.
  3. Del dejen i 2 lige store kugler, og rul hver kugle ud til et rektangel på ca. 25 x 30 cm imellem 2 stykker bagepapir.
  4. Læg begge lag mørdej i køleskabet i mindst ½ time.
  5. Træk nu bagepapiret af den ene mørdejsfirkant, og læg den med bagepapiret nedad på en bradepande.
  6. Fordel syltetøjet jævnt ud på dejen, så laget er ca. ½ cm tykt, men lad kanterne på mørdejen være fri.
  7. Rør det andet æg sammen, og pensl kanterne med det.
  8. Placér den anden mørdejsfirkant ovenpå, og luk siderne ved at trykke dem let sammen, så der ikke siver for meget syltetøj ud under bagningen.
  9. Bag pladerne i ovnen ved 200° i ca. 15-18 minutter, indtil mørdejen er let gylden. Hvis mørdejen er boblet og hævet op under bagningen, kan du lægge en bradepande med noget tungt oven på den i ca. 5 minutter, efter at den er taget ud af ovnen og er kølet let af. Det gør overfladen fin og glat og gør det nemmere at fordele glasuren.

Glasur:

  1. Rør ingredienserne sammen, og hæld den over den afkølede kage.
  2. Når glasuren har sat sig og er tørret let i overfladen, kan du skære snitter ud i den ønskede størrelse. 

Læs også: 5 myter om bioaffald

Læs også: