Kager
Kager
Blondies med hindbær
De lyse, lækre kager har fået navnet blondies, fordi de er den blonde udgave af brownien - og er bestemt værd at prøve! Her får du en skøn opskrift på blondies med hindbær.
af Cecilia Fahlström
9.06.2020
Foto: Stine Christiansen.
Samspillet mellem hvid chokolade og hindbær er en ægte dessert-klassiker – og det er der en god grund til. Der skabes nemlig en helt fantastisk smag i mødet mellem de saftige, syrlige bær og den søde, hvide chokolade. Derfor er disse blondies med hindbær et sikkert hit på kagebordet!
Se også: Hindbærmuffins med hvid chokolade
Det skal du bruge til blondies med hindbær:
9 personer
- 150 g frosne hindbær
- 60 g smør
- 200 g hvid chokolade
- 3 æg
- 170 g sukker
- 130 g hvedemel
- ¼ tsk. salt
Prøv også: Medaljer med hindbærcreme
Sådan gør du:
- Varm hindbær op i en gryde – de må ikke blive helt udkogte. Hæld væsken fra, og lad hindbærrene køle af.
- Smelt smør i en gryde. Tag gryden af varmen, hak den hvide chokolade, og hæld chokoladen over det smeltede smør. Rør, indtil chokoladen er smeltet.
- Pisk æg, sukker, mel og salt sammen i en skål. Vend det smeltede smør og chokoladen i dejen.
- Hæld 100 g af dejen over i gryden med hindbærrene, og vend det forsigtigt rundt.
- Hæld den hvide dej i en smurt og meldrysset bageform på ca. 23 x 23 cm, og fordel derefter hindbærdejen ovenpå. Bag kagen i ovnen i 30-35 minutter ved 175°.
TIP Pynt gerne med friske bær fra haven.
Læs også: Guide til hindbær i haven