Kanelkage med kaffeglasur

Søde kartofler, dadler og æblemos... Tre ingredienser der gør denne lækre kanelkage ekstra lækker og svampet. Slut af med cremet kaffeglasur på toppen - og du har det skønneste søde indslag til eftermiddagshyggen!

Fredag, 26. januar 2018 - 11:23 - af Christina Bonde. Foto: Chris Tonnesen.

Denne kanelkage er den rene smagslykke at få i munden. De frugtige og krydrede ingredienser i dejen gør den skøn og svampet - og kaffeglasuren på toppen sender enhver kaffe-elsker i himlen. Med andre ord: En opskrift du ikke lige sådan glemmer igen, når først du har prøvet den en gang. 

Læs også: Verdens bedste blødende chokoladekage

Det skal du bruge til din kanelkage:

8 stk. (i en form på 15 x 25 cm)

  • 250 g sød kartoffel
  • 2 dl æblemos
  • 2 spsk. kanel
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 knivspids nellike
  • Et lille nip salt
  • 200 g udstenede dadler
  • 100 g groft kokosmel
  • 50 g havregryn

KAFFEGLASUR:

  • 4 spsk. kakaopulver
  • 2 spsk. kokossukker
  • 1 tsk. kværnet instant kaffe
  • 1 tsk. kanel
  • ½ dl smeltet kokosolie

Prøv også: Den lækreste nougatstang

Sådan gør du:

  1. Forvarm ovnen til 175 °C.
  2. Skræl kartoflerne, og bag eller damp dem, indtil de er møre.
  3. Blend de tilberedte kartofler med æblemosen, krydderierne og 150 gram af dadlerne.
  4. Kom massen i en skål, og vend kokosmel og havregryn deri.
  5. Hak de sidste 50 gram dadler groft, og vend dem i dejen til sidst.
  6. Beklæd en form med bagepapir, kom dejen deri, og bag kagen i ca. 40 minutter.
  7. Lad kagen sætte sig og køle helt af.

KAFFEGLASUR:

  1. Bland kakao, kokossukker, kaffe og kanel i en skål.
  2. Tilsæt kokosolie, og bland det hele godt sammen.
  3. Fordel glasuren ud over den afkølede kage, og servér med det samme.

Se også: Æblekage med honningristet nøddeknas

Vil du have flere søde opskrifter med plantebaserede ingredienser?

I "Vegansk til den søde tand" byder Christina Bonde indenfor i sit dessertkøkken. Bogen åbner op for en verden af velsmagende kiks, muffins, barer, morgenmadsdesserter, skærekager og sprøde, søde sager - og indeholder opskrifter om alt fra velkendte kager som banankage og brownies til mere eksperimenterende kreationer som avokado-kage og banansnegle. Udover at være veganske, er alle opskrifterne også glutenfrie og uden hvidt, raffineret sukker. 

Læs også:

Eclair med lemoncurd
Vandbakkelser med chokoladecreme