Kager

Kanelkage med kaffeglasur

Søde kartofler, dadler og æblemos... Tre ingredienser, der gør denne lækre kanelkage ekstra lækker og svampet. Slut af med cremet kaffeglasur på toppen - og du har det skønneste søde indslag til eftermiddagshyggen!
af Christina Bonde. 26.01.2018 Foto: Chris Tonnesen.
Svampet kanelkage med kaffeglasur

Denne kanelkage er den rene smagslykke at få i munden. De frugtige og krydrede ingredienser i dejen gør den skøn og svampet - og kaffeglasuren på toppen sender enhver kaffe-elsker i himlen. Med andre ord: Her er en opskrift, du ikke lige sådan glemmer igen, når først du har prøvet den en gang.

Ingredienser

  • 250 g sød kartoffel
  • 2 dl æblemos
  • 2 spsk kanel
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1 knivspids nellike
  • Et lille nip salt
  • 200 g udstenede dadler
  • 100 g groft kokosmel
  • 50 g havregryn

Kaffeglasur

  • 4 spsk kakaopulver
  • 2 spsk kokossukker
  • 1 tsk kværnet instant kaffe
  • 1 tsk kanel
  • ½ dl smeltet kokosolie

Sådan laver du kanelkage

  1. Forvarm ovnen til 175 °C.
  2. Skræl kartoflerne, og bag eller damp dem, indtil de er møre.
  3. Blend de tilberedte kartofler med æblemosen, krydderierne og 150 gram af dadlerne.
  4. Kom massen i en skål, og vend kokosmel og havregryn deri.
  5. Hak de sidste 50 gram dadler groft, og vend dem i dejen til sidst.
  6. Beklæd en form med bagepapir, kom dejen deri, og bag kagen i ca. 40 minutter. Lad kagen sætte sig og køle helt af.

Kaffeglasur

  1. Bland kakao, kokossukker, kaffe og kanel i en skål.
  2. Tilsæt kokosolie, og bland det hele godt sammen.
  3. Fordel glasuren ud over den afkølede kage, og servér med det samme.