Lagkage med hjemmelavede lagkagebunde og kastanjecreme

Overrask dine gæster med en utraditionel lagkage med kastanjecreme om lækre hjemmebagte lagkagebunde

Tirsdag d. 14. oktober 2008 - af Susie H. Nielsen og Annette Riis-Carstensen. Foto: Per Wadskjær, Colourbox og Garden Picture Library

Definitionen på en lagkage er en kage i lag med minimum to lagkagebunde og fyld imellem. Typisk fyld i en lagkage er flødeskum eller kagecreme og syltetøj, friske bær eller anden frugt.

Cremen i denne lagkage består af noget så utraditionelt som kastanjecreme. Og det gør denne lagkage til en rigtig efterårskage.

Husk at du ikke kan bruge de almindelige hestekastanjer i lagkagen, den må du gemme til at lave kastanjedyr ud af.

Denne opskrift på lagkage er med hjemmelavede lagkagebunde. Du kan selvfølgelig vælge at købe dine lagkagebunde, mens hjemmebagte lagkagebunde smager jo bedre - og så er lagkagebunde faktisk ikke så svære at lave.

Vælger du at købe dine lagkagebunde, kan du dryppe dine lagkagebunde med mandellikør, som de hjemmebagte lagkagebunde her i opskriften bliver.

LAGKAGE MED HJEMMELAVEDE LAGKAGEBUNDE OG KASTANJECREME

1 lagkage

LAGKAGEBUNDE:
5-6 æg
150 g sukker
50 g sigtet hvedemel
Smør og mel til formen
1½-3 spsk mandellikør

KASTANJECREME:
750 g kastanjer (eventuelt fra dåse)
150 g sukker
150 g smør
2 spsk vaniljesukker
1 tsk kanel
2-3 pasteuriserede æggeblommer

PYNT:
200 g rå marcipanmasse
200 g mørk chokolade
6-9 ristede og dampede kastanjer

Er du all in på kastanjer? Se her, og få inspiration til, hvordan du pynter op med kastanjer

Lagkagebunde:
Blend æg, sukker og mel til en ensartet masse. Smør en rund springform med smør, drys med mel, og kom blandingen i formen. Bag kagen til lagkagebunde ved 180° i ca. 20 min. Lad køle af. Skær kagen ud i tre lagkagebunde. Dryp dine lagkagebunde med mandellikør.

Kastanjecreme:
Snit kastanjerne med et kryds i toppen, og rist dem i ovnen ved 220°, til skallen åbner sig (ca. 20-30 min.). Lad kastanjerne køle lidt af, før du afskaller dem og fjerner hinden. Damp kastanjerne i lidt vand ved svag varme i 20 min. Gem et par kastanjer til pynt, og purer eller blend resten.

Rør sukker, smør, vaniljesukker og kanel til en skummende masse. Rør æggeblommer og kastanjecreme i. Fordel halvdelen af kastanjecremen på en af dine lagkagebunde, læg en lagkagebund ovenpå, og fordel resten af mosen. Slut din lagkage af med den sidste lagkagebund.

Pynt din lagkage:
Rul marcipanmassen ud i et ca. 1 cm tykt lag. Fordel marcipanen over toppen og siden af lagkagen. Smelt chokoladen i vandbad, og fordel den over kagen. Dekorer din lagkage med kastanjer.

Driller marcipanen? Se her, hvordan du lægger marcipanen smukt ud på din lagkage

isabellas på facebook